Ο ΜακΓκρέγκορ στην κορυφή των δέκα πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών του 2020!

Ο ΜακΓκρέγκορ στην κορυφή των δέκα πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών του 2020!

Η σύγχρονη εποχή του αθλητισμού δεν καταξιώνει τους αθλητές μόνο με το ταλέντο και τις επιτυχίες, αλλά και με τα χρήματα που κερδίζουν. Η λίστα του Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές όλων των εποχών ή της εκάστοτε χρονιάς είναι ένας ακόμη «τίτλος» και για το 2020 ο «πρωταθλητής» είναι ο σταρ των μαχητικών τεχνών, Κόνορ ΜακΓκρέγκορ. Συνολικά, τέσσερις αθλητές – αριθμός ρεκόρ για την περίφημη λίστα – κέρδισαν περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια τον τελευταίο χρόνο, επιβεβαιώνοντας πως κάποιοι δεν κατάλαβαν επιπτώσεις από την πανδημία.

Ο Ιρλανδός αστέρας του UFC αγωνίστηκε μόλις μία φορά μέσα στο 2020, όμως από τη νίκη του επί του Σερόν έβγαλε 22 εκατ. σε ένα βράδυ! Το μεγαλύτερο μέρος των – προ φόρων – εσόδων, των 180 εκατ. δολ., προήλθε από εμπορικές συμφωνίες, με πιο πετυχημένη την ενασχόλησή του με το ουίσκι Proper No. Twelve. Προ ημερών πούλησε την ετικέτα αντί 600 εκατ., μαζί με τον ατζέντη του! Εγινε, μάλιστα, ο τρίτος στην ιστορία με εμπορικά κέρδη 70+ εκατ. σε έναν χρόνο, μετά τους Τάιγκερ Γουντς και Ρότζερ Φέντερερ.

Ο δεύτερος με κέρδη 100+ εκατ. ήταν ο Λιονέλ Μέσι, με 130, ενώ τρίτος ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με 120 εκατ, δολάρια για το 2020. Την τετράδα των «100αρηδων» έκλεισε ο σταρ του NFL, Νταν Πρέσκοτ, με 107,5 εκατ. δολάρια. Ο Αμερικανός κατόρθωσε να ξεπεράσει το «φράγμα» των εννέα ψηφίων, καθώς τα 66 εκατ. ήταν το μπόνους της επέκτασης του συμβολαίου του με τους Ντάλας Κάουμποϊς! Μέχρι το 2020, πέντε εν ενεργεία αθλητές, οι Φέντερερ (τένις), Νεϊμάρ (ποδόσφαιρο), Φλόιντ Μέιγουεδερ, Μάνι Πακιάο (πυγμαχία) και Γουντς (γκολφ) είχαν έσοδα άνω των 100 εκατ. σε έναν χρόνο.

Στα 96,5 εκατ. ανήλθαν τα έσοδα του ΛεΜπρον Τζέιμς, εκ των οποίων τα 31,5 ήταν από το συμβόλαιό του με τους πρωταθλητές ΝΒΑ, Λος Αντζελες Λέικερς. Τα υπόλοιπα 65 εκατ. ήταν εμπορικές συμφωνίες, με highlights τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Space Jam 2», τη «μετεγγραφή» του από την Coca-Cola στην PepsiCo. και τη συνεργασία του με τη Fenway Sports, που αύξησε το ποσοστό των μετοχών του στη Λίβερπουλ. Στην 6η θέση βρέθηκε ο Νεϊμάρ, με 95 εκατ. δολάρια.

Πρωτοφανές ήταν το ποσοστό κερδών του Ρότζερ Φέντερερ εκτός κόρτ. Ο Ελβετός τενίστας απουσίασε λόγω τραυματισμού από τα περισσότερα τουρνουά του 2020, κερδίζοντας μόλις 30.000 δολάρια. Τα υπόλοιπα από τα συνολικά έσοδα των 90 εκατ. ήταν από τις χορηγίες και τις επενδύσεις του! Τη «χρυσή» δεκάδα συμπλήρωσαν οι Λιούις Χάμιλτον (πρωταθλητής της Formula 1), με 82 εκατ. - τα 70 από το συμβόλαιο και τα μπόνους με τη Mercedes -, Τομ Μπρέιντι, NFL και πρωταθλητής με τους Τάμπα Μπέι Μπιουκανίερς, με 76 εκατ. (τα 31 από χορηγίες) και ο σταρ του ΝΒΑ, Κέβιν Ντουράντ, με 75 εκατ. και συμβόλαιο 31 εκατ. με τους Μπρούκλιν Νετς.

Οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές του 2020, παγκοσμίως, κέρδισαν μαζί 1,05 δισ. δολάρια, ποσό που ήταν αυξημένο κατά 28% σε σύγκριση με τη δεκάδα του 2019, αλλά δεν ξεπέρασε το ρεκόρ του 1,06 δισ. του 2018! Επιβεβαιώνοντας πως οι μεγάλοι σταρ δεν επηρεάστηκαν καθόλου από τις επιπτώσεις της πανδημίας, που έπληξαν λίγκες και ομάδες. Όπως έλεγε, άλλωστε, και ο παλαίμαχος σέντερ του ΝΒΑ, Σακίλ Ο’Νιλ, «μη μου μιλάτε για λεφτά... Θέλω απλώς να παίζω μπάσκετ, να πίνω Pepsi και να φοράω Reebok!».

ΟΙ ΔΕΚΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ 2020:

Κόνορ ΜακΓκρέγκορ UFC 180 εκατ. δολάρια
Λιονέλ Μέσι Ποδόσφαιρο 130 εκατ. δολάρια
Κριστιάνο Ρονάλντο Ποδόσφαιρο 120 εκατ. δολάρια
Νταν Πρέσκοτ NFL 107,5 εκατ. δολάρια
ΛεΜπρον Τζέιμς Μπάσκετ 96,5 εκατ. δολάρια
Νεϊμάρ Ποδόσφαιρο 95 εκατ. δολάρια
Ρότζερ Φέντερερ Τένις 90 εκατ. δολάρια
Λιούις Χάμιλτον Formula 1 82 εκατ. δολάρια
Τομ Μπρέιντι NFL 76 εκατ. δολάρια
Κέβιν Ντουράντ Μπάσκετ 75 εκατ. δολάρια