Το limit-up εκατομμυρίων του Κέβιν Ντουράντ εκτός παρκέ

Το limit-up εκατομμυρίων του Κέβιν Ντουράντ εκτός παρκέ

Οι επιθετικές ικανότητές του περιγράφονται από τους σχολιαστές των αγώνων ως «money in the bank». Κοινώς, «λεφτά στην τράπεζα». Φαίνεται, ωστόσο, ότι η αποδοτικότητα του Κέβιν Ντουράντ δεν περιορίζεται στις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Ο Αμερικανός σταρ των Μπρούκλιν Νετς χαμογέλασε όταν διάβασε το χιουμοριστικό στατιστικό που ανέφερε ότι έχει κάνει 24.000 tweets (σχόλια στα social media), περισσότερα από τους 23.561 πόντους που έχει σκοράρει στην καριέρα του!

Προτίμησε, όμως, να γελάσει ακόμη πιο πλατιά για άλλους αριθμούς στους οποίους έχει εμπλακεί και σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Ο «KD», μαζί με τον επί χρόνια συνεργάτη του, Ριτς Κλάιμαν, έχουν επενδύσει τα τελευταία χρόνια σε περισσότερες από 50 start-up επιχειρήσεις στις Η.Π.Α., μέσω της εταιρίας τους, Thirty Five Ventures. Πρόσφατα συμμετείχε μαζί με τον παλαίμαχο αστέρα, Μάικλ Τζόρνταν, στην επένδυση ύψους 305 εκατ. δολ. στη νέα μόδα του Top Shot και των ψηφιακών συλλεκτικών καρτών.

Από το 2017, όμως, ο Ντουράντ και ο Κλάιμαν έχουν βάλει χρήματα στην Coinbase, μία πλατφόρμα αγοράς, πώλησης, μεταφοράς και αποθήκευσης κρυπτονομισμάτων. Οταν προ τετραετίας έκαναν την πρώτη επένδυσή τους, η Coinbase είχε αξία 1,6 δισ. δολαρίων. Την περασμένη εβδομάδα, μετά τη δημοσιοποίηση για το άνοιγμα των μετοχών της στο κοινό, η αξίας της έφτασε τα 86 δισ. και αναμένεται άμεσα να ξεπεράσει και τα 100 δισεκατομμύρια!

Αυτό σημαίνει ότι το μερίδιο που είχε αγοράσει ο Ντουράντ αυξήθηκε κατά 6.150%(!), προσφέροντάς του κέρδη εκατομμυρίων. Ο φόργουορντ των Νετς, MVP του ΝΒΑ και τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ με τη φανέλα των Θάντερ και δις πρωταθλητής (και δις MVP των Τελικών) με τους Ουόριορς, συνηθίζει να επενδύει σε start-up από 250.000 ως ένα εκατομμύριο δολάρια. Στο χαμηλότερο σημείο αυτού του εύρους, ο Ντουράντ θα έχει κερδίσει τουλάχιστον 15,3 εκατ.. Αν έχει επενδύσει ένα εκατ., τότε το κέρδος του από την Coinbase θα «αγγίζει» τα 61 εκατομμύρια δολάρια!

Ο Κέβιν Ντουράντ αμείβεται με 39 εκατ. δολ. ετησίως από τους Νετς, ενώ κερδίζει άλλα 35 εκατ. από εμπορικές συμφωνίες κι άλλες επενδύσεις. Η έμπνευση της στήριξης της Coinbase θα «εκτινάξει» τα έσοδά του και προβλέπεται ότι θα ωθήσει και άλλες διασημότητες στην ίδια επένδυση. Μαζί με τον «KD» και τον Κλάιμαν, είχε βάλει το 2017 χρήματα στην ίδια πλατφόρμα και ο γνωστός ράπερ Nas.