Στο Μπρούκλιν «βρέχει» δολάρια, προσδοκίες και ίντριγκα

Στο Μπρούκλιν «βρέχει» δολάρια, προσδοκίες και ίντριγκα

Μία μεγάλη «σκιά» καλύπτει τον μπασκετικό ουρανό του Μπρούκλιν από το 2012, όταν οι Νετς μετακόμισαν από το Νιου Τζέρσεϊ σε έναν από τους πέντε μεγάλους δήμους της Νέας Υόρκης. Ο πρώτος στόχος του οργανισμού ήταν να ξεπεράσει τους τοπικούς, αλλά και παρηκμασμένους, δίχως τίτλο από το 1973, Νικς.

Αυτές τις μέρες, όμως, η επιδίωξη δείχνει πολύ μεγαλύτερη και φτάνει ως το «Άγιο Δισκοπότηρο» του τίτλου του ΝΒΑ. Εκείνη η «σκιά», άλλωστε, έχει μετατραπεί σε «βροχή» από δολάρια, με ελπίδα να εξελιχθεί σε «καταιγίδα» στο παρκέ.

Το πολυ-αναμενόμενο ντεμπούτο του νεοφερμένου σταρ - και MVP του 2018 με τους Ρόκετς - Τζέιμς Χάρντεν με τους Νετς, τα ξημερώματα της Κυριακής κόντρα στο Ορλάντο, δεν συνοδεύτηκε από παρουσία της νέας «Big-3» του Μπρούκλιν. Ο Κέβιν Ντουράντ βρέθηκε στο παρκέ, από το οποίο ωστόσο απουσίασε πάλι ο Κάιρι Ίρβινγκ.

Ο τελευταίος, μάλιστα, θα χάσει από τον τραπεζικό λογαριασμό του ποσό 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς τιμωρήθηκε με πρόστιμο 50.000 δολαρίων από το ΝΒΑ για παραβίαση του ιατρικού πρωτοκόλλου, λόγω κορονοϊού. Επίσης δεν θα του πληρωθούν τρεις δόσεις 410.000 δολαρίων, που είναι η αμοιβή του για κάθε αγώνα!

Ο Ίρβινγκ έλειψε αδικαιολόγητα από ισάριθμα ματς, με φήμες ότι ήταν επηρεασμένος από τα γεγονότα της εισβολής οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο. Μόνο που κατά τη διάρκεια της απουσίας του αποκαλύφθηκε, ότι παραβρέθηκε στο πάρτι γενεθλίων τη αδερφής του δίχως προστατευτική μάσκα...

Προ ημερών αποκρίθηκε ότι «απλώς δεν ήθελα να παίξω», δικαιολογώντας την αποχή του από αγώνα με τους Σίξερς και συνεχίζοντας τις αμφιλεγόμενες συμπεριφορές του. Ο πρώην σταρ των Καβς και και των Σέλτικς έχει δηλώσει στο παρελθόν πως πίστευε ότι η γη είναι επίπεδη, παραθέτοντας θεωρίες συνομωσίας για τη δολοφονία του Κένεντι! Επίσης δεν θέλησε να αγωνιστεί στην περσινή «φούσκα» του ΝΒΑ στο Ορλάντο και καλούσε τους παίκτες να... ιδρύσουν νέα λίγκα!

Αυτές οι εκτός παρκέ παρεμβάσεις του απασχολούν τον 39χρονο προπονητή των Νετς, Στιν Νας, λιγότερο από το πώς θα «χωρέσει» τρεις σταρ στην πεντάδα του. Ο Κέβιν Ντουράντ έχει αποδείξει ότι βάζει το «εγώ» του κάτω από την ομάδα στη διετία με την οποία κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα με το Γκόλντεν Στέιτ, δίπλα στους Στεφ Κάρι, Κλέι Τόμπσον και αναδείχθηκε δις MVP των Τελικών,

Ο «KD», βεβαίως, μετακόμισε στο Μπρούκλιν για να κερδίσει ως ο απόλυτος ηγέτης. Ωστόσο πλαισιώθηκε πάλι από δύο ακόμη αστέρες. Οι ανησυχίες του δεν αφορούν τη διοίκηση της ομάδας, η οποία στην τρέχουσα σεζόν θα καταβάλλει στον Ντουράντ, στον Χάρντεν και στον Ίρβινγκ ποσό 115 εκατομμυρίων δολαρίων, που είναι ήδη υψηλότερο από το... συνολικό μπάτζετ πέντε ομάδων του ΝΒΑ!

Τα δολάρια εξακολουθούν να «ρέουν» στο Μπρούκλιν από τον ιδιοκτήτη των Νετς, Τζόσεφ Τσάι. Ο μεγιστάνας από την Ταϊβάν πλήρωσε το 2019 2,2 δισεκατομμύρια στον Ρώσο «ολιγάρχη» Μιχάιλ Προκχόροφ για την αγορά των Νετς και άλλο ένα δισ. για την έδρα τους, το πολυτελές «Barclay’s Center».

Με αγωνιστικό προϋπολογισμό 134 εκατ. δολαρίων, τον δεύτερο υψηλότερο στο πρωτάθλημα, οι Νετς κοιτούν πια περισσότερο υποτιμητικά και λιγότερα ανταγωνιστικά τους συμπολίτες Νικς. Και συμβιβάζονται με την προσδοκία ότι κάτι άλλο από τον φετινό τίτλο του ΝΒΑ, θα είναι (μία ακόμη) αποτυχία.