Ανησυχία για τα υπαίθρια πάρτι σε Αγία Παρασκευή, Λυκαβηττό, Παγκράτι

Ανησυχία για τα υπαίθρια πάρτι σε Αγία Παρασκευή, Λυκαβηττό, Παγκράτι

Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα εκατοντάδες νεαροί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη της Αγίας Παρασκευής, και παρέμειναν μέχρι τα ξημερώματα αψηφώντας τις συστάσεις της Πολιτείας να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, προκαλώντας την παρέμβαση των αστυνομικών αρχών. Ίδιο σκηνικό σε Λυκαβηττό και Παγκράτι, με τα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης να εκφράζουν την ανησυχία τους για την παραβίαση των μέτρων. 

Αυτή τη φορά οι συγκεντρωμένοι στην Αγία Παρασκευή ήταν λιγότεροι, περίπου 200, οι οποίοι ήρθαν σε αντιπαράθεση με τις αστυνομικές δυνάμεις που έκλεισαν την πλατεία από τις 9 το βράδυ, ενώ στην προσπάθεια των αρχών να τους απομακρύνουν άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας.

Όπως έγινε γνωστό από την Τρίτη το βράδυ, οπότε έγινε ο πρώτος συγχρωτισμός, κεντρικό ρόλο στη συγκέντρωση στην Αγία Παρασκευή, έχει η Μελίνα Αλεφαντή, δημοτική σύμβουλος Αγίας Παρασκευής, επικεφαλής της παράταξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Μπροστά στον κίνδυνο να προκληθούν επεισόδια, οι δυνάμεις των ΜΑΤ υποχώρησαν προσωρινά και οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στην πλατεία, μέχρι τις δυο τα ξημερώματα, οπότε και αποχώρησαν, παραμένοντας διάσπαρτες ομάδες, περίπου 100 ατόμων στην πλατεία και στο πεζοδρόμιο της Αγίου Ιωάννου.

Μετά τις δυο στην πλατεία είχαν παραμείνει μόνο 30 άτομα, ενώ και οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποχωρήσει στην πλειοψηφία τους. Οι επικεφαλής της αστυνομίας που βρισκόταν στην περιοχή, με συζητήσεις έπεισαν τους παρευρισκόμενους να απομακρυνθούν. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύχθηκε η επέμβαση και δεν δημιουργήθηκαν επεισόδια.

Για την αποφυγή εκτεταμένων κινδύνων από την παραβίαση των μέτρων προστασίας, ο  υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι η πλατεία Αγίου Ιωάννου θα παραμείνει κλειστή μέχρι νεωτέρας από τις 21:00 έως τις 06:00.

Ανάλογη εικόνα συγκέντρωσης πολιτών παρουσίαζε και η πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, όπου δεκάδες αγνόησαν τις συστάσεις της πολιτείας και συγκεντρώθηκαν στο σημείο. Μετά από παρέμβαση των αστυνομικών αρχών οι παρευρισκόμενοι εγκατέλειψαν την περιοχή. Αντίστοιχη εικόνα και στο Λυκαβηττός, όπου δεκάδες αυτοκίνητα γέμισαν το πάρκινγκ του, με εκατοντάδες πολίτες. Και δω χρειάστηκαν οι συστάσεις της οργάνων της πολιτείας για να σταματήσει ο συγχρωτισμός στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμα:

Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής: «Φοβάμαι ότι το τριήμερο θα μαζευτούν πάνω από 1.000 άτομα»

Νίκος Χαρδαλιάς: Κλειστή τα βράδια η πλατεία Αγ. Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή

Γκ. Μαγιορκίνης: Εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού τα υπαίθρια πάρτι