Νίκος Χαρδαλιάς: Κλειστή τα βράδια η πλατεία Αγ. Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή

Κλειστή τα βράδια η πλατεία Αγ. Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή

Το κλείσιμο της πλατείας Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή τις νυχτερινές ώρες ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης μεταξύ νεαρών που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο και δυνάμεων της ΕΛΑΣ, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε πως φαινόμενα παραβίασης των υφιστάμενων κανόνων που προκαλούν το κοινό αίσθημα δεν θα γίνουν ανεκτά.

Αναλυτικότερα, ο κ Χαρδαλιάς «η έκβαση αυτής της φάσης κρίνεται στις λεπτομέρειες και πως η διαδικασία της σταδιακής άρσης των μέτρων αποτελεί συλλογική προσπάθεια. Κάθε φορά που παρακάμπτουμε τις οδηγίες, τα επόμενα στάδια άρσης των μέτρων απομακρύνονται, υπογράμμισε εξίσου και κατέστησε σαφές πως το καθημερινό μας στοίχημα είναι η ανάγκη αυστηρής τήρησης όλων των κανόνων ατομικής προστασίας και υγιεινής.

Παράλληλα, σημείωσε πως ο καθολικός σεβασμός των κανόνων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού είναι απαραίτητος για να μην υπάρξουν πισωγυρίσματα στην άρση των μέτρων περιορισμού, ενώ αναφερόμενος στους ελέγχους των αρχών σε καταστήματα που λειτουργούσαν με την μέθοδο του take away πωλώντας αλκοόλ, σημείωσε πως διαπιστώθηκαν συνολικά 6 παραβάτες (3 στην Λάρισα και από 1 σε Λαμία, Κηφισιά και Κολωνάκι) και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε καθημερινή βάση και κάλεσε τους ιδιοκτήτες να συμμορφωθούν με τα μέτρα και τις οδηγίες, λέγοντάς πως η συμπεριφορά της θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Αναφερόμενος στα όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες δύο ημέρες στην Αγία Παρασκευή, είπε πως δεν παραπέμπουν σε εικόνες πολιτών που έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν και να εκτονωθούν από την ψυχολογική πίεση και κόπωση των προηγούμενων εβδομάδων, αλλά σε κάποιους δεκάδες που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης. «Τη Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις και τις παραινέσεις των αστυνομικών. Χθες Τρίτη επιδόθηκαν σε ακρότητες και πετροπόλεμο απέναντι στα στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται πως τα μεσάνυχτα της Τρίτης, στην Αγία Παρασκευή σημειώθηκαν επεισόδια, καθώς περισσότεροι από 300 νεαροί που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αγίου Ιωάννη, αρνήθηκαν να αποχωρήσουν από το σημείο παρά τις συστάσεις των αντρών της αστυνομίας και επιτέθηκαν εναντίον τους με πέτρες και μπουκάλια.