Συγκέντρωση με επικεφαλής στέλεχος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Σε αστυνομικό κλοιό η Αγ. Παρασκευή

Συγκέντρωση με επικεφαλής στέλεχος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ένταση σημειώνεται εκ νέου στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής καθώς περίπου 100 άτομα έχουν συγκεντρωθεί πέριξ της πλατείας και αντιδρούν κατά της απαγόρευσης παραμονής στο σημείο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επικεφαλής της ομάδας είναι η Δημοτική Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής και επικεφαλής της παράταξης του ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μελίνα Αλεφαντή.

Επί τόπου πάντως βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ  με στόχο να εφαρμοστεί η απόφαση της Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου της περιοχής για το κλείσιμο της πλατείας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί της επομένης, μετά τις εικόνες συνωστισμού και την ένταση που ακολούθησε χτες το βράδυ.

Πάντως, κατ' εφαρμογή της απόφασης που ανακοινώθηκε νωρίτερα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, με σκοπό την αποφυγή συγχρωτισμού στο σημείο, περιμετρικά της πλατείας Αγίου Ιωάννου είχαν αναπτυχθεί δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας που επιτηρούν την απαγόρευση παραμονής στο σημείο.

Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς δυνάμεις της αστυνομίας.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Υπενθυμίζεται πως τα μεσάνυχτα της Τρίτης, στην Αγία Παρασκευή σημειώθηκαν επεισόδια, καθώς περισσότεροι από 300 νεαροί που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αγίου Ιωάννη, αρνήθηκαν να αποχωρήσουν από το σημείο παρά τις συστάσεις των αντρών της αστυνομίας και επιτέθηκαν εναντίον τους με πέτρες και μπουκάλια.

Όπως είχαν μεταδώσει τοπικά Μέσα δε, όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να απομακρύνουν τους νεαρούς από την πλατεία οι τελευταίοι πέταξαν μπουκάλια μπύρας εναντίον τους, ενώ στο σημείο έσπευσε και ο Δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Ζορμπάς. Οι αστυνομικοί είχαν αντιδράσει με χημικά, προκειμένου να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος.