Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη στάση του Ζούκερμπεργκ απέναντι στον Τραμπ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη στάση του Ζούκερμπεργκ απέναντι στον Τραμπ

Μετά τους νυν, τώρα και οι πρώην υπάλληλοι του Facebook παίρνουν θέση απέναντι στην απόφαση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ να κρατήσει στάση ουδετερότητας όσον αφορά τις αναρτήσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Με ανοιχτή επιστολή τους, περίπου τριάντα πρώην υπάλληλοι από τις πρώτες μέρες του Facebook, χαρακτηρίζουν τη στάση του ιδρυτή της εταιρείας «άνανδρη» και «προδοσία» των ιδανικών της εταιρείας.

Η ανοιχτή επιστολή, που δημοσιεύτηκε αρχικά στην εφημερίδα New York Times, βαθαίνει την κρίση που αντιμετωπίζει η ηγεσία του Facebook μετά την εικονική απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι την Τρίτη.

Οι πρώην υπάλληλοι καλούν τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ να αρχίσει να επιβάλλει ελέγχους και στις αναρτήσεις πολιτικών, όπως κάνει με τους υπόλοιπους χρήστες και να προχωρά σε διασταύρωση των στοιχείων που αναφέρουν αλλά και σε σήμανση των επικίνδυνων αναρτήσεων.

«Η εταιρεία για την οποία εργαζόμασταν είχε στόχο να δίνει στα άτομα χώρο για να ακουστούν όσο και οι κυβερνήσεις τους – να προστατεύει τους αδύναμους και όχι τους δυνατούς», αναφέρουν στην επιστολή τους.

Η τωρινή στάση του Facebook δηλώνουν, «δεν υποστηρίζει την ελευθερία. Είναι ασυνεπής, και ακόμα χειρότερα, δειλή».

Εν τω μεταξύ, όσο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ προσπαθεί να υπερασπιστεί την ουδετερότητά του, το Snapchat ακολουθεί τον δρόμο του Twitter και παίρνει αποστάσεις από τη ρητορική του Αμερικανού προέδρου, ανακοινώνοντας ότι δεν θα προωθεί πλέον τον λογαριασμό του Τραμπ στην ενότητα Discover του Snapchat, καθώς δεν θέλει να ενισχύσει τις φωνές που υποκινούν σε φυλετική βία.