Facebook: Επιμένει στη θέση του ο Ζούκερμπεργκ παρά τις αντιδράσεις

Facebook: Επιμένει στη θέση του ο Ζούκερμπεργκ παρά τις αντιδράσεις

Μετά τη δημόσια διαμαρτυρία των υπαλλήλων του, αντίδραση στη χλιαρή στάση που κρατάει απέναντι στη ρητορική του προέδρου Τραμπ, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ υπερασπίστηκε τη θέση του, δηλώνοντας ότι κατανοεί την αναστάτωση των εργαζομένων. Πρόσθεσε ότι το Facebook εξετάζει τώρα εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης τέτοιων αναρτήσεων, πέρα από το να τις αφήνει ως έχουν ή να τις κατεβάζει.

Η πολιτική του Facebook να εξαιρεί τις αναρτήσεις πολιτικών από τη διαδικασία ανεξάρτητου ελέγχου σχετικά με την ακρίβεια των πληροφοριών που αναφέρονται οδήγησε στην παραίτηση ενός, τουλάχιστον, υπαλλήλου.

Ηγέτες οργανώσεων για τα πολιτικά δικαιώματα που συνομίλησαν για μία ώρα μέσω βίντεο τη Δευτέρα το βράδυ με τον Ζούκερμπεργκ και υψηλόβαθμα στελέχη του Facebook δήλωσαν ότι βρίσκουν την προσπάθειά του να υπερασπιστεί τη στάση του «ακατανόητη».

Την ίδια στιγμή, στελέχη της εταιρείας ανακοίνωσαν χθες ότι έκλεισαν λογαριασμούς που συνδέονται με ομάδες λευκών εθνικιστών που καλούσαν για χρήση όπλων στις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις καθώς και λογαριασμούς που δήλωναν ψευδώς ότι ανήκουν στο αντιφασιστικό κίνημα με στόχο να δημιουργήσουν δυσπιστία.

Τα στελέχη δήλωσαν ότι ενήργησαν μόνο βάσει της συμπεριφοράς, διαπιστώνοντας ότι οι αναρτήσεις των εθνικιστικών ομάδων ενθαρρύνουν τη βία, και όχι βάσει των πολιτικών απόψεων που εκφράζονται.

Διαβάστε ακόμα:

- Facebook: Εσωτερικές αντιδράσεις για ανοχή Ζούκερμπεργκ στα σχόλια Τραμπ