Εσωτερικές αντιδράσεις για ανοχή Ζούκερμπεργκ στα σχόλια Τραμπ
Facebook

Εσωτερικές αντιδράσεις για ανοχή Ζούκερμπεργκ στα σχόλια Τραμπ

Η χλιαρή στάση του ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ απέναντι στη ρητορική του προέδρου των ΗΠΑ έχει προκαλέσει αντιδράσεις ακόμη και από τους εργαζόμενους στην εταιρεία που πραγματοποίησαν χθες μια άτυπη απεργία αποχωρώντας από τις οθόνες τους (μια που οι περισσότεροι εξακολουθούν να εργάζονται από το σπίτι) σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Δεκάδες εργαζόμενοι δημοσίευσαν ποστ στο Twitter καταδικάζοντας την απόφαση του εργοδότη τους να μην παρεμβαίνει στα προκλητικά ποστ του Ντόναλντ Τραμπ.

«Η πρόσφατη απόφαση του Facebook να μην αναλάβει καμία δράση όσον αφορά ποστ που υποκινούν βία παραβλέπει άλλες επιλογές για την ασφάλεια της κοινότητάς μας. Καλούμε το Facebook να αναλάβει δράση», αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε κοινή δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Twitter.

Επίσης, ένας εργαζόμενος του Facebook είπε ότι η ηγεσία του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης έχει προς το παρόν αποτύχει να ανταποκριθεί στις ανησυχίες του προσωπικού.

«Είναι ξεκάθαρο σήμερα ότι η ηγεσία αρνείται να σταθεί στο πλευρό μας», γράφει ο τεχνικός Μπράντον Ντέιλ σε ανάρτησή του στο Twitter. 

Την Παρασκευή, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ επιχείρησε να κρατήσει ουδέτερη στάση απέναντι στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και του Twitter, δηλώνοντας ότι αν και ο ίδιος βρίσκει τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ «εξαιρετικά δυσάρεστα», αυτά δεν παραβιάζουν τους κανόνες της εταιρείας σχετικά με την υποκίνηση βίας.

Τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι σε εταιρείες όπως το Facebook, η Google και η Amazon έχουν πιέσει τους εργοδότες τους να αλλάξουν πολιτικές σε θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης.

«Ενθαρρύνουμε τους εργαζόμενους να μιλούν χωρίς φόβο όταν διαφωνούν με τη διοίκηση. Καθώς μας περιμένουν δύσκολες αποφάσεις σχετικά με το περιεχόμενο, θα συνεχίσουμε να δίνουμε σημασία στις ειλικρινείς τους αντιδράσεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Facebook Άντι Στόουν.