Στα 5,5 δισ. δολάρια η αξία των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς!

Στα 5,5 δισ. δολάρια η αξία των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς!

Για χρόνια, το μότο «Strength In Numbers» (=«η δύναμη στους αριθμούς») του Γκόλντεν Στέιτ επικεντρωνόταν στο «3». Τόσα ήταν τα πρωταθλήματα που κατέκτησε από το 2015 ως το 2018 η ομάδα από το Οκλαντ της Καλιφόρνια, η οποία θεωρείται εκείνη που έφερε την «επανάσταση του τριπόντου» στο ΝΒΑ. Ο νέος δυναμικός αριθμός των Ουόριορς, πάντως, μάλλον είναι το «5»...

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Sportico, η εταιρία Arctos αγόρασε το 5% των μετοχών των Ουόριορς, κάτι που «εκτοξεύει» την αξία της ομάδας στα 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια και την κατατάσσει πρώτη στη Λίγκα. Στην τελευταία μελέτη του Forbes για την προηγούμενη χρονιά, το Γκόλντεν Στέιτ ήταν στη δεύτερη θέση με αξία 5,21 δισ., πίσω μόνο από τους Νικς της Νέας Υόρκης, για τους οποίους η εκτίμηση ανέρχεται στα 5,41 δισ. δολάρια. Η νέα συνεργασία των Ουόριορς, όμως, αναμένεται να τους φέρει στην κορυφή της σχετικής λίστας, με ένα ποσό κάτι παραπάνω από δεκαπλάσιο από τα 450 εκατ. που ξόδεψαν το 2010 οι Τζο Λέικομπ και Πίτερ Γκάμπερ, για να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο της ομάδας..

Η Arctos είναι ο πρώτος επενδυτικός όμιλος ιδιωτικών κεφαλαίων που εμπλέκεται επισήμως με το ΝΒΑ, μετά τη χαλάρωση των μέτρων πολυ-ιδιοκτησίας από την αμερικανική Λίγκα μπάσκετ. Η Λίγκα θεωρεί ότι η εμπλοκή μικρομετόχων θα αυξήσει αξία και δραστηριότητες των ομάδων, κυρίως μετά τις απώλειες λόγω κορονοϊού. Η CVC είχε ενδιαφερθεί πρώτη για αγορά ποσοστού των Σαν Αντόνιο Σπερς, ενώ από τον περασμένο Μάιο το ΝΒΑ έχει εγκρίνει την είσοδο της Dyal Capital Partners, η οποία ακόμη διαπραγματεύεται δίχως να έχει συμφωνήσει με κάποιον μπασκετικό οργανισμό των Η.Π.Α..

Η Arctos, η οποία καθοδηγείται από τον άλλοτε διευθύνοντα σύμβουλο του θρυλικού γηπέδου «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν», Ντοκ Ο’Κόνορ, αναζητούσε μία εξαγορά μεριδίου από τον περασμένο Ιανουάριο. Ο επενδυτικός όμιλος φέρεται να έχει περίπου ένα δισεκατομμύριο σε περιουσιακά στοιχεία προς διαχείριση και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αγόρασε το 5% των Ουόριορς αντί τουλάχιστον 250 εκατομμυρίων δολαρίων.