7ος χρόνος, ημέρα 2095η
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Συνεχίζει την πορεία των ρεκόρ με μικρά κέρδη η Wall Street

Συνεχίζει την πορεία των ρεκόρ με μικρά κέρδη η Wall Street

Ανοδικά για ακόμα μία συνεδρίαση κινούνται οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, με τους επενδυτές να είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι μετά τα στοιχεία που έδειξαν νέα υποχώρηση της ανεργίας στη χώρα, ενώ η άνοδος των τιμών του πετρελαίου δίνει ώθηση στους τίτλους του ενεργειακού τομέα.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones βρίσκεται στις 34.565 μονάδες με μικρή άνοδο 0,18%, ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,28% και έχει καταγράψει νέο ιστορικό υψηλό στις 4.309 μονάδες, ενώ στις παρυφές του ρεκόρ κινείται και ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq που ενισχύεται κατά 0,2% και βρίσκεται στις 14.532 μονάδες.

Γενικότερα η αγορά δείχνει να διατηρεί το θετικό μομέντουμ παρά τις ανησυχίες που είχε προκαλέσει ο αυξημένος πληθωρισμός, με τους τρεις δείκτες να ολοκληρώνουν χτες ένα έντονα ανοδικό εξάμηνο.

Ο Dow Jones το πρώτο μισό του χρόνου βρέθηκε στο +12,7%, ο Nasdaq στο +12,5%, ενώ το ράλι του S&P 500 είναι στο +14,4%. Επιπλέον, ο ευρύτερος δείκτης με το +2,2% του Ιουνίου συμπλήρωσε πέντε διαδοχικούς ανοδικούς μήνες.

Παράλληλα, τα θετικά οικονομικά νέα συνεχίστηκαν και σήμερα στις ΗΠΑ, καθώς καταγράφηκε νέο χαμηλό για την περίοδο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας. 

Ειδικότερα, την εβδομάδα που έληξε στις 26 Ιουνίου υποβλήθηκαν 364.000 νέες αιτήσεις, την ώρα που αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 388.000 αιτήσεις.  Αντίστοιχος αριθμός είχε να σημειωθεί από τα μέσα Μαρτίου του 2020.

Την ίδια ώρα, σημαντική άνοδο που ξεπερνά το 2,5% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, στον απόηχο δημοσιευμάτων που αναφέρουν ότι η συμμαχία του ΟΠΕΚ+ εξετάζει την αύξηση της παραγωγής αργού κατά περίπου 2 εκατ. βαρέλια/ημέρα μεταξύ Αυγούστου και Δεκεμβρίου, με φόντο την ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας και το ράλι των τιμών του μαύρου χρυσού.

Σε αυτό το κλίμα, στην κορυφή του Dow Jones βρίσκεται ο τίτλος της Chevron με κέρδη 1,25%, ενώ η UnitedHealth ακολουθεί με +1,16%.

Αντίθετα, παρά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η Walgreens Boots βλέπει τον τίτλο της να βυθίζεται άνω του 6%, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να είχαν προεξοφλήσει την εξέλιξη και να εκτιμούν ότι δεν έχει πλέον μεγάλα περιθώρια μετά το θηριώδες +32% που κατέγραψε στο πρώτο εξάμηνο του έτους.