Walgreens Boots Alliance: Επιστροφή στην κερδοφορία ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις

Walgreens Boots Alliance: Επιστροφή στην κερδοφορία ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις

Σε αναβάθμιση του ετήσιου του outlook προχώρησε ο αμερικανικός κολοσσός Walgreens Boots Alliance, έπειτα από τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα που ανακοίνωσε στο οικονομικό τρίτο τρίμηνο, επιστρέφοντας σε κερδοφορία.

Ειδικότερα, υπό τη διοίκηση του νέου της CEO Ροζ Μπρούερ, πρώην επικεφαλής της Starbucks, η εταιρεία ανακοίνωσε για το τρίτο της τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου ότι παρουσίασε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 1,51 δολάρια, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν ένα ποσό της τάξεως του 1,17 δολ. ανά μετοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα καθαρά κέρδη της Walgreens στο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 1,2 δισ. δολάρια ή 1,38 δολ. ανά μετοχή, ενώ κατά το ίδιο διάστημα πέρυσι είχε παρουσιάσει ζημιές 1,71 δισ. δολάρια ή 1,95 δολ. ανά μετοχή.

Παράλληλα, τα έσοδά της διαμορφώθηκαν στα 34 δισ. δολάρια έναντι 33,76 δισ. δολαρίων που εκτιμούσαν οι αναλυτές.

Οι πωλήσεις της Walgreens ανήλθαν στα 34,03 δισ. δολάρια από τα 30,36 δισ. το ίδιο διάστημα πέρυσι, ξεπερνώντας επίσης τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 33,76 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι κατά το πρώτο εξάμηνο η μετοχή της εταιρείας ήταν ενισχυμένη κατά 32%, κλείνοντας χτες με άνοδο 1,19% στα 52,61 δολάρια, ενώ η κεφαλαιοποίησή της ανέρχεται στα 45 δισ. δολάρια.