Μπάιντεν: Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ
AP Photo/Evan Vucci, File
AP Photo/Evan Vucci, File
Τρομοκρατική επίθεση

Μπάιντεν: Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ

O Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σε έκτακτο διάγγελμά του ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στηρίζουν πάντα το Ισραήλ και προειδοποίησε ότι «κανένας εχθρός του Ισραήλ δεν πρέπει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν το Ισραήλ. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να καλύπτουμε τα νώτα τους», δήλωσε ο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, δίπλα στον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

«Ο κόσμος είδε τρομακτικές εικόνες από χιλιάδες ρουκέτες μέσα σε λίγες ώρες να πέφτουν βροχή στις ισραηλινές πόλεις... τρομοκράτες της Χαμάς να περνούν στο Ισραήλ, να σκοτώνουν όχι μόνο Ισραηλινούς στρατιώτες αλλά και Ισραηλινούς πολίτες στους δρόμους, στα σπίτια τους, αθώους ανθρώπους να δολοφονούνται, να τραυματίζονται, ολόκληρες οικογένειες να κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς, μόλις λίγες ημέρες αφότου το Ισραήλ γιόρτασε την πιο ιερή ημέρα του εβραϊκού ημερολογίου. Είναι ασϋλληπτο

Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και το λαό του, τελεία και παύλα. Δεν υπάρχει ποτέ δικαιολογία για τρομοκρατικές επιθέσεις και η υποστήριξη της κυβέρνησής μου για την ασφάλεια του Ισραήλ είναι ακλόνητη και αμετακίνητη

Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για οποιοδήποτε εχθρικό προς το Ισραήλ κόμμα να εκμεταλλευτεί αυτές τις επιθέσεις για να επιδιώξει πλεονέκτημα. Ο κόσμος παρακολουθεί.

Είναι επίσης μια τρομερή τραγωδία σε ανθρώπινο επίπεδο, πληγώνοντας αθώους ανθρώπους, βλέποντας τις ζωές που διαλύθηκαν από αυτό, τις οικογένειες που διαλύθηκαν. Είναι σπαρακτικό» ανέφερε ο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν δέχθηκε ερωτήσεις.