Ο Ανδρέας Γεωργίου και η συμμαχία Τσίπρα με τους νεοκαραμανλικούς

Ανδρέας Γεωργίου, ο άνθρωπος που … χρεοκόπησε την Ελλάδα. Δεν ξέρω αν το ξέρατε, αλλά η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε γιατί ο Προκόπης Παυλόπουλος διόριζε όποιον μιλούσε ελληνικά στο δημόσιο. Δεν έφταιγε ούτε ο κρυπτόμενος και βυθισμένος στην σιωπή του τότε πρωθυπουργός, ούτε ο χαρτοπετσετάκιας υπουργός του. Έφταιγε ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου. Ποιο ήταν το έγκλημά του; Ακολούθησε διεθνή πρότυπα και αποκάλυψε το πραγματικό έλλειμα του 2009.

Τι μας είπαν, δηλαδή; Ότι αν ο κ. Γεωργίου δεν είχε εφαρμόσει αυτά που εφαρμόζουν και οι άλλες χώρες στην Ευρώπη και συνέχιζε την λογιστική α λα ελληνικά, η χώρα δεν θα είχε χρεοκοπήσει! Και τα λέγανε αυτά τα πράγματα στα σοβαρά. Κι ύστερα ο κ. Γεωργίου σύρθηκε στα ελληνικά δικαστήρια, τα οποία τον σταύρωσαν. Αθώωση; Δίωξη! Νέα αθώωση; Κόντρα δίωξη…

Εξαιρετική ιστορία και διδαχτική από κάθε πλευρά. Εκείνοι που είναι υπαίτιοι για την χρεοκοπία μιας ολόκληρης χώρας δεν λογοδότησαν ποτέ! Η λαλίστατη αριστερά, η οποία με την σειρά της μας φόρτωσε αναίτια ένα ακόμη μνημόνιο, δεν επεδίωξε να αναζητήσει την αλήθεια! Το αντίθετο, συγκάλυψε την αλήθεια και «εξαγόρασε» με αυτό τον τρόπο την «συνεργασία» μιας πτέρυγας της δεξιάς παράταξης. Για να μην έχουμε την παραμικρή αμφιβολία, δεν έφτανε το πολιτικό πάντρεμα με τον Προκόπη Παυλόπουλο. Η συνεργασία αυτή περνάει τώρα σε ένα νέο στάδιο, με την κάθοδο στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ υπουργών της τότε κυβέρνησης της ΝΔ.

Θα πει κάποιος ότι έτσι είναι η … πολιτική! Πλάκα μας κάνουν! Αυτή δεν είναι πολιτική. Είναι ο ορισμός της πολιτικής απάτης! Μια συμφωνία «κορυφής» με αντικειμενικό στόχο την συγκάλυψη των ευθυνών και με αντάλλαγμα την πολιτική κυριαρχία της αριστεράς για τα επόμενα χρόνια. Και επειδή όλο αυτό ως σχέδιο έμπαζε από παντού, έπρεπε να βρεθεί ο … υπαίτιος της χρεοκοπίας. Αν δεν ήταν τα λογιστικά μαγειρέματα της εποχής της ένταξης στην ΟΝΕ και η κακοδιαχείριση των κυβερνήσεων Καραμανλή, θα έπρεπε κάποιος άλλος να βρεθεί και να φορτωθεί τις αμαρτίες όλου του κόσμου. Και βρέθηκε! Ο Ανδρέας Γεωργίου, ο διευθυντής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Ο ορισμός της γελοιότητας.

Τόση επιμονή σε βάρος ενός αθώου ανθρώπου και τόση σιωπή από τους φιλάνθρωπους της αριστεράς και της … ερευνητικής δημοσιογραφίας. Δεν προβληματίστηκαν από τις παρεμβάσεις διεθνών οργανισμών. Δεν ξέρουμε κι αν έχουν την διάθεση να ασχοληθούν έστω και τώρα που ο Ανδρέας Γεωργίου δικαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Μπα! Τους χαλάει και πάλι τη σούπα ή καλύτερα τα σχέδια να … ρίξουν όλοι μαζί τον Μητσοτάκη!

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

ΥΓ: Δύο παλαιότερα άρθρα για την περιπέτεια του Ανδρέα Γεωργίου:

Ε μα πια!

Ο Ανδρέας Γεωργίου και οι ιεροφάντες του λαβύρινθου...