ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί επιμένει για «5η φάλαγγα» ο Α. Τάτσης

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί επιμένει για «5η φάλαγγα» ο Α. Τάτσης

Τους λόγους για τους οποίους μιλά για «5η φάλαγγα» στον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τη διεύρυνση της ήττας του κόμματος στις εκλογές από συγκεκριμένη ομάδα ανέλυσε ο δικηγόρος και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, Άγης Τάτσης.

Με αφορμή τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη, στο ερώτημα αν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θα δεχόταν υποψήφιο που μιλά για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη ο κ. Τάτσης επανήλθε σήμερα μιλώντας στο MEGA, ότι «μια σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση» και συνέχισε λέγοντας ότι «όλη αυτή την περίοδο, βλέπουμε με συνεχείς παρεμβάσεις μια συγκεκριμένη ομάδα που έρχεται και αλλοιώνει το στίγμα, τις θέσεις, τις κεντρικές απόψεις του κόμματος γύρω από κρίσιμα, από κομβικά ζητήματα».

Διαβάστε σχετικά: Τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις Φίλη για υποψήφιο από την «τουρκική μειονότητα»
 

Η δήλωση του κ. Φίλη έχει πυροδοτήσει θύελλα αντιδράσεων στην Κουμουνδούρου, με το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (και πρώην συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ), Αγ. Τάτση, να θεωρεί δεδομένο πως ο Αλέξης Τσίπρας θα αποπέμψει τον πρώην υπ. Παιδείας από τα ψηφοδέλτια του κόμματος, μιλώντας για «5η φάλαγγα».

Μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή, στην ερώτηση «Ποιοι είναι η 5η φάλαγγα στον ΣΥΡΙΖΑ», ο κ. Τάτσης απάντησε: «Είναι όλοι εκείνοι, που με συνεχείς παρεμβάσεις υπονομεύουν την κεντρική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε κρίσιμα εθνικά θέματα».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν αυτή η μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί και τον Αλέξη Τσίπρα, με τον κ. Τάτση να απαντά ότι δεν θέλει να κάνει δίκη προθέσεων, «όμως τα πράγματα μιλούν από μόνα τους».

Ο δικηγόρος και μέλος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα με ενέργειες στελεχών του κόμματος που ενισχύουν την άποψη που διατύπωσε.

Όπως είπε, πριν από κάποιο καιρό σε μια κεντρική επιτροπή, κατέβηκε η άποψη, να ληφθεί απόφαση στο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν πρέπει η Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, διότι αυτό προάγει τους εθνικισμούς, εντάσεις και λοιπά.

«Μετά είχαμε τις «Πρέσπες του Αιγαίου», μια άποψη που έρχεται να βάλει στην ίδια ευθεία, δυο εντελώς διαφορετικά ζητήματα γεωπολιτικά. Μετά έχουμε την απαράδεκτη ενέργεια στον Δήμο Αθηναίων, με τη μη υπερψήφιση του ψηφίσματος, για τον πολιτικό κρατούμενο Έλληνα Δήμαρχο της Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη. Χθες είχαμε την παρέμβαση αυτή  (σ.σ: του Νίκου Φίλη). Φτάσαμε να βάζουμε μόνοι μας θέμα απογραφής στην Θράκη» τόνισε ο κ. Τάτσης.