Ο ευρωβουλευτής Μαρκ Άνχελ στη θέση του Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου

Ο ευρωβουλευτής Μαρκ Άνχελ στη θέση του Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου

Ο ευρωβουλευτής Μαρκ Άνχελ (S&D, Λουξεμβούργο) εξελέγη στη θέση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με 307 ψήφους.

Ο κ. Άνγκελ θα αναλάβει καθήκοντα ως ο πέμπτος αντιπρόεδρος του ΕΚ. Η εκλογή του έγινε στον δεύτερο γύρο καθώς στον πρώτο δεν έλαβε την απαραίτητη πλειοψηφία των 278, ευρωβουλευτών.

Η πολιτική ομάδα των Πρασίνων είχε προτείνει ως υποψήφια τη Γαλλίδα Γκουεντολίν Ντελμπός – Κόρφιλντ, ενώ η ακροδεξιά ομάδα ID την Ιταλίδα, Ανναλίσα Ταρντίνο.

 

Aποκαλύψεις Παντσέρι για χρηματισμό Ταραμπέλα

Λίγες ώρες μετά τη συμφωνία στην οποία προχώρησε με τις βελγικές Αρχές ο βασικός κατηγορούμενος του Qatargate, προκειμένου να του επιβληθεί περιορισμένη ποινή, ο Αντόνιο Παντσέρι άρχισε ήδη να  «μιλάει» στις αρχές.

Στο προσκήνιο επανέρχεται το όνομα του ευρωβουλευτή Ταραμπέλα, με τον Παντσέρι να φέρεται να έχει πει ότι τον δωροδόκησε για να μιλήσει θετικά για το Κατάρ με 120-140.000 ευρώ.

Σε σημερινό δημοσίευμα της η Le Soir δίνει λεπτομέρειες: 

«Συνήθιζα να δίνω τα χρήματα στον Ταραμπέλα σε διάφορα μέρη. Τα χρήματα ήταν σε χάρτινες σακούλες. Ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Την επαφή γενικά την έκανα εγώ και καμιά φορά ο Τζόρτζι. Κάθε φορά, το ποσό ήταν περίπου 20.000 ευρώ. Κάθε φορά, παραδίδαμε τα χρήματα με διαφορά δύο ή τριών μηνών και η τελευταία παράδοση ήταν πριν από έξι μήνες», είπε κατά τη διάρκεια της ακρόασης.

Σύμφωνα με τον Παντσέρι, ήταν ο ίδιος που προσφέρθηκε να πληρώσει τον Βέλγο: «Όταν έγινε μια συνάντηση με τον Μαρκ Ταραμπέλα, ο Τζόρτζι και εγώ τον ρωτήσαμε εάν συμφωνούσε να υπερασπιστεί ορισμένες θέσεις και αν ήθελε να έχει διάφορα δώρα, συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων».