Από τους παιδιάτρους της Λινού στους οδοντίατρους του Ηλιόπουλου

Από τους παιδιάτρους της Λινού στους οδοντίατρους του Ηλιόπουλου

Όποια ψήγματα αλήθειας και αν είχαν οι αναφορές περί φοροδιαφυγής στον στον ιατρικό κλάδο που έκανε ο κ. Οθωνας Ηλιόπουλος, κονιορτοποιήθηκαν από τον κυνικό, παλαιοκομματικό πελατειασμό που εν τέλει αναδύθηκε απ’ αυτές.

Ο κ. Ηλιόπουλος ο οποίος ηγείται του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ως απόδειξη ότι η αριστεία έχει «μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ» κατά τα λεγόμενα του κ. Τσίπρα, είπε κάτι απείρως χειρότερο από το ότι συλλήβδην οι γιατροί και οδοντίατροι φοροδιαφεύγουν. Έθεσε ως κριτήριο για την επιβολή από μια κυβέρνηση της αναγκαίας φορολογικής «δικαιοσύνης» την ψήφο.

Το σκεπτικό της φράση του: «Δεν μας ψηφίζουν οι οδοντίατροι έτσι και αλλιώς, οπότε ας πληρώσουν κάτι παραπάνω» βρίσκεται στον πυρήνα της αντίληψης και των επιλογών που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση. Τότε που έγδυσε, με το φορομπηχτικής λογικής ασφαλιστικό Κατρούγκαλου, τον κλάδο των επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών, θεωρώντας τους συλλήβδην ψηφοφόρους της Ν.Δ ή καλύτερα μη ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που έπρεπε να πληρώσουν παραπάνω. Για να υποκρίνεται η κυβέρνηση ότι ασκούσε κοινωνική πολιτική και ότι μείωνε τις ανισότητες που έκανε χαώδεις με την οικονομική ασχετοσύνη, τον ερασιτεχνισμό και τις ιδεοληψίες της.  

Η ψηφιοποίηση της υγείας είναι άλλης τάξης ζήτημα από τη δημιουργία και επιβολής φορολογικής συνείδησης και συμμόρφωσης στον κλάδο των γιατρών που φοροδιαφεύγουν όσο φοροδιαφεύγουν και οι υδραυλικοί, οι ελαιοχρωματιστές, οι ηλεκτρολόγοι, οι κυρίες που κάνουν τα νύχια και τα μαλλιά κατ΄οίκον ή εργάζονται ως baby siters και οικιακοί βοηθοί.

Η άκρως λαϊκίστικη προσέγγιση του κ. Ηλιόπουλου, προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις από τις Ομοσπονδίες των Οδοντιάτρων που διαπίστωσαν αφενός τη συλλήβδην στοχοποίηση του κλάδου αφετέρου την παραπομπή «σε πρακτικές αντιπαροχής αλήστου μνήμης του παρελθόντος». Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ που με τις αναφορές του μετατρέπεται λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες σε Κατρούγκαλο Νο2 για το ΣΥΡΙΖΑ, υποχρεώθηκε σε διευκρινίσεις οι οποίες όμως δεν είναι δυνατόν να άρουν ούτε την ουσία ούτε τις εντυπώσεις που προκλήθηκαν. Ακόμη και η  έκφραση ειλικρινούς συγγνώμης, το mea culpa δια των social media,  εμπεριείχε και τη μομφή πως στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αθηνών… δεν κατάλαβαν τι άκουσαν. Από την πλευρά τους οι οδοντίατροι εισέπραξαν ένα μήνυμα και έστειλαν το δικό τους.  

«Αντί να έχει την ευαισθησία να απολογηθεί που το κόμμα του ουδέποτε αφουγκράστηκε τα προβλήματα του οδοντιατρικού κόσμου, έρχεται τώρα μ’ αυτόν τον απαξιωτικό και προσβλητικό τρόπο να μας επιπλήξει απευθύνοντας ανεπίτρεπτες και ανέξοδες μομφές περί δήθεν φοροδιαφυγής, οι οποίες μόνο όνειδος αποτελούν» ανέφερε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής. Ενώ, ο Κλάδος Οδοντιάτρων του Τομέα Υγείας της ΝΔ, το μετέφρασε πλήρως. «Ο κ. Ηλιόπουλος μας είπε εν ολίγοις ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ κριτήριο για τη φορολόγηση των διάφορων επαγγελματικών ομάδων είναι το τι ψηφίζουν! Οι φορολογικές κλίμακες δηλαδή θα καταρτίζονται ανάλογα με τις πολιτικές επιλογές κάθε κλάδου… Διαβεβαιώνουμε ότι οι Οδοντίατροι θα το έχουμε υπόψιν μας πηγαίνοντας στις κάλπες την Κυριακή» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Είναι το δεύτερο κρούσμα των αρίστων του ΣΥΡΙΖΑ που προκειμένου να εξηγήσουν το, επί της ουσίας ανύπαρκτο, σχέδιο στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας τοποθετούν στην αντίπερα όχθη τους ιδιώτες γιατρούς χαράσσοντας αμφιλεγόμενες διαχωριστικές γραμμές. Είχε προηγηθεί η υποψήφια βουλευτής και γιατρός Αθηνά Λινού η οποία είχε ταυτίσει το επίπεδο παροχής των υπηρεσιών που παρέχουν στους μικρούς ασθενείς οι ιδιώτες παιδίατροι  με την τσέπη των γονιών τους. Και ο κ. Όθωνας και η κ. Λινού κατάφεραν εκτός από το να δημιουργήσουν πρόβλημα στο ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν τις κάλπες επιβεβαίωσαν ότι έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές η «αριστεία» που εκφράζεται και εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε τελική ανάλυση όμως διευκολύνουν απεριόριστα τον Κ. Μητσοτάκη να διατυπώνει καθαρά, ευκρινή και εύληπτα μηνύματα προς τους πολίτες. Για ένα ισχυρό ΕΣΥ με την  αναγκαία και αγαστή συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αλλά και την απόφαση του να επιδιωχθεί η άρση της συνταγματικής απαγόρευσης για τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων υπό τον ασφυκτικό έλεγχο του κράτους.