Στα δύο ο ΣΥΡΙΖΑ ελέω Κούλογλου - «Δεν υπακούμε τυφλά» δηλώνει ο Τσακαλώτος

Στα δύο ο ΣΥΡΙΖΑ ελέω Κούλογλου - «Δεν υπακούμε τυφλά» δηλώνει ο Τσακαλώτος

Η τοποθέτηση του Στέλιου Κούλογλου σχετικά με την ισοπαλία του πρωθυπουργού και του Αλέξη Τσίπρα ως προς την παρουσία τους στη ΔΕΘ άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στον ΣΥΡΙΖΑ, με στελέχη να βάλουν εναντίον του και να του δείχνουν ακόμη και τον δρόμο της εξόδου, όπως οι Π. Πολάκης, Δ. Τζανακόπουλος, Κ. Αρβανίτης και άλλα όπως ο Ευ. Τσακαλωτος να δηλώνουν πως «δεν είμαστε σταλινικό κόμμα, δεν υπακούμε τυφλά».

Οι επιθέσεις που δέχθηκε και δέχεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν από τον Παύλο Πολάκη, τη σκυτάλη όμως πήραν σήμερα στελέχη όπως ο Δ. Τζανακόπουλος και ο Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος κινούμενος στη γραμμή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας έδειξε επίσης το δρόμο της εξόδου αφήνοντας να εννοηθεί ότι με την παρέμβασή του άλλαξε την ατζέντα «μερικές ώρες μετά την ομιλία του προέδρου του κόμματος».

«Η προσωπική μου γνώμη είναι πως είναι τελείως άτοπο, λάθος, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα η άποψη του» ανέφερε για να τονίσει ότι «η αριστερά δεν είναι αυτό, υπάρχουν όργανα, συντεταγμένες και διαδικασίες. Σε όποιον αρέσει, σε όποιον δεν αρέσει καλό ταξίδι και να είναι καλά».

Αιχμές άφησε και ο γραμματέας του κόμματος Δ. Τζανακόπουλος δηλώνοντας πως «Εκθέτει τον ίδιο του το εαυτό, αλλά η πολιτική δεν είναι αρένα για να μιλάμε για ισοπαλίες. Όλα αυτά κινούνται στη σφαίρα μιας κακής ποιότητας δημοσιογραφίας».

Την ίδια στιγμή όμως ο Ευ. Τσακαλώτος που εμφανίζεται και ως άτυπος εκπρόσωπος της τάσης των 53+ που έχει μετονομαστεί ουσιαστικά σε ομπρέλα, έσπευσε να στηρίξει τον Στ. Κούλογλου ως προς το σημείο της ελευθερίας έκφρασης

«Δεν είμαστε σταλινικό κόμμα, δεν υπακούμε στα πάντα, εκφραζόμαστε ελεύθερα και ο καθένας έχει το ύφος του είτε διαφωνείς είτε συμφωνείς. Με συντροφικό τρόπο μπορούμε να λύσουμε τις διαφωνίες μας» υποστήριξε αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει μετά το σχετικό άρθρο του Ευρωβουλευτή.

Η δήλωση αυτή του Ευ. Τσακαλώτου όμως δεν αφορά μόνο τον Στ. Κούλογλου και τις επιθέσεις που δέχεται τα τελευταία 24ωρα διότι τόλμησε να αρθρογραφήσει αποτυπώνοντας τη θέση του για την παρουσία Τσίπρα στη ΔΕΘ αλλά συνολικά τη στάση στελεχών του κόμματος που αντιδρούν στην προσπάθεια μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε προεδρικό κόμμα και σε ενός ανδρός αρχή.

Τα παλαιά στελέχη καθώς και μια σειρά νεότερων, έχουν κατ επανάληψη τονίσει την ανάγκη να αποφευχθούν τέτοιου είδους αλλάγες. Είναι τα ίδια στελέχη που έχουν ανοιχτή κόντρα με τους πραιτωριανούς του Αλέξη Τσίπρα και ειδικά τους προεδρικούς που εκπροσωπούνται από τον Νίκο Παππά και στους οποίους εντάσσεται και ο Παύλος Πολάκης.

Ο τελευταίος δε αποτελεί κόκκινο πανί για τα μέλη της Ομπρέλας που κατ' επανάληψη έχουν ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να τον περιορίσει εκτιμώντας, όπως και ο Στ. Κούλογλου ανέφερε χθες, ότι κάνει ζημιά στο κόμμα με το ύφος και το ήθος που παρουσιάζει προς τα έξω. Άλλωστε είναι τα ίδια στελέχη που μετ επιτάσεως έθεσαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της ανάγκης εμβολιασμού του Παύλου Πολάκη.

Από την πλευρά του ο τελευταίος έχει ήδη αποδώσει στον Ευ. Τσακαλώτο ευθύνες για την ήττα των εκλογών του 2019 ειδικά ως προς τη μεταχείριση της μεσαίας τάξης, που τελευταία επανήλθε στο προσκήνιο για τον ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα με χυδαίους χαρακτηρισμούς. Ο ίδιος έχει στο παρελθόν προειδοποιήσει τον πρώην τσάρο της οικονομίας (επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ) ότι οι διαφορές θα λυθούν στο συνέδριο.

Συνέδριο που ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να επιθυμεί να αποφύγει την περίοδο αυτή δεδομένου ότι χωρίς το... καρότο των πρόωρων εκλογών αδυνατεί να χρησιμοποιήσει... μαστίγιο για να αποφύγει τον πόλεμο των τάσεων που προοιωνίζεται ηχηρός.