Πολάκης κατά Κούλογλου: «Μάλλον πρέπει να ξεκουραστείς από την πολιτική»

Πολάκης κατά Κούλογλου: «Μάλλον πρέπει να ξεκουραστείς από την πολιτική»

Το δρόμο της εξόδου από την πολιτική δείχνει ο Παύλος Πολάκης στον Στέλιο Κούλογλου, επειδή ο τελευταίος εξέφρασε άποψη περί ισοπαλίας μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα για τις παρουσίασες τους στη ΔΕΘ, ασκώντας και κριτική στον πρόεδρο του κόμματος στο οποίο ανήκει ως ευρωβουλευτής. «Μάλλον πρέπει να ξεκουραστείς από την πολιτική» είναι το μήνυμα που του έστειλε μέσω Facebook.

Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ το διήμερο που πέρασε προβλημάτισε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Η προσπάθεια να καπηλευθεί μέχρι και συνθήματα του ΠΑΣΟΚ, το πράσινο φόντο, αλλά και η ρητορική του που θύμιζε προεκλογικές εξαγγελίες προκάλεσαν αντιδράσεις. Πολύ, δε, περισσότερο τη στιγμή κατά την οποία έβαλε σε δεύτερο πλάνο την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζοντάς την μόνο ως προς τις υποσχέσεις και τις παροχές που έταξε, ίδιες με αυτές του 2014 πριν την άνοδο στην εξουσία.

Ο Στέλιος Κούλογλου με άρθρο του τοποθετήθηκε ανοιχτά. Επισήμανε εμμέσως πλην σαφώς την ένδεια επιχειρημάτων σημειώνοντας μάλιστα ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, κατά τη γνώμη του, ήταν σε σωστή κατεύθυνση αλλά «έμοιαζαν αποσπασματικά και δεν έγιναν αντιληπτά ως ένα συνολικό σχέδιο και μια πειστική πρόταση αλλαγής» για να καταλήξει ότι «Επιπλέον, με το προηγούμενο του προγράμματος της Θεσσαλονίκης το 2014, τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν το Σάββατο θα έπρεπε απαραίτητα να συνοδεύονται από εμπεριστατωμένη οικονομική τεκμηρίωση».

«Η συνέντευξη τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κράτησε σχεδόν τέσσερις ώρες αλλά δεν έβγαλε καμία είδηση. Θα ήταν διαφορετικά αν, παραδείγματος χάριν, στην ερώτηση για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, σε περίπτωση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας, άφηνε ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο: σε αυτή την περίπτωση η στρατηγική για την "προοδευτική διακυβέρνηση" θα ερχόταν στο προσκήνιο των συζητήσεων και της επικαιρότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η τοποθέτησή του όμως προκάλεσε τη μήνη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και εκ των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος με ανάρτησή του επιτίθεται κατά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μάλιστα ότι «Αν εσυ είδες «ισοπαλία» στη ΔΕΘ ,μάλλον χρειάζεσαι γυαλιά»

«ΑΚΟΥ ΣΤΕΛΙΟ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ!!!» σημειώνει ο Παύλος Πολάκης, «Ο Αλέξης Τσιπρας ΘΑ ΕΙΝΑΙ με την ψήφο του λαου πρωθυπουργός της χώρας μετά τις επόμενες εκλογές για να κάνουμε τη νέα αρχή για μας και τα παιδιά μας ,μακρυά και απέναντι από το ΦΑΓΟΠΟΤΙ της διαπλοκής και το μεσαίωνα που φτιάχνει το Μητσοτακεικο! Αν εσυ είδες «ισοπαλία» στη ΔΕΘ ,μάλλον χρειάζεσαι γυαλιά»

Συνεχίζει όμως ακόμη πιο επιθετικά τονίζοντας πως «Αν ονειρεύεσαι πρωθυπουργό «εκ προσωπικοτήτων» που θα υπαγορεύσουν τα διάφορα κέντρα είσαι βαθειά νυχτωμένος και μάλλον πρέπει να ξεκουραστείς από την πολιτική και να ασχοληθείς μόνο με τη δημοσιογραφία…..»

Με την τελευταία αναφορά του ο Παύλος Πολάκης φτάνει στο σημείο να δείχνει στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τον δρόμο της εξόδου. Η, δε, επιθετική ανάρτησή του ουσιαστικά δείχνει να αποτελεί και ένα είδος προειδοποίησης έναντι όλων όσοι επιχειρήσουν να κρίνουν αρνητικά ή έστω ως «ισοπαλία» την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ και τις υποσχέσεις του για παροχές σε όλους και σε όλα. Υποσχέσεις που έφεραν στη μνήμη το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης με τη σεισάχθεια το σκίσιμο του μνημονίου και τις αυξήσεις σε μισθούς και επιδόματα που οδήγησαν σε ένα τρίτο μνημόνιο και στη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης εν είδει «Εθνικής ανάγκης» όπως και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε.

Αργότερα και ο πρώην Γραμματέας του κόμματος, Πάνος Ρήγας, σχολιάζοντας στο twitter την τοποθέτηση του Στέλιου Κούλογλου σημείωσε: «Είμαστε διαφορετικοί κόσμοι ιδεολογικά, στρατηγικά, αξιακά με τη Ν.Δ. Τσίπρας με την κοινωνία και πρόγραμμα κοστολογημένο. Μητσοτάκης με την παρασιτική ολιγαρχία. Πού την είδαν κάποιοι την ισοπαλία; Η προοδευτική διακυβέρνηση δεν έχει ανάγκη πρωθυπουργό μαριονέτα του συστήματος».