7ος χρόνος, ημέρα 2180η
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021

Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης

Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης
Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης, όπως διαμορφώθηκε μετά και τις εξελίξεις από την υπαναχώρηση του Ευ. Αποστολάκη από την συμμετοχή του στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Νωρίτερα ο τελευταίος που αρχικά είχε αποδεχθεί την πρόταση, φθάνοντας στο σημείο να επικοινωνήσει και με το Προεδρικό Μέγαρο για τα διαδικαστικά, είχε κάνει πίσω, έπειτα από την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και τις αναφορές σε βάρος του για «αποστασία» και «εξαγορά».

Το Μέγαρο Μαξίμου είχε αντιδράσει με μια σκληρή ανακοίνωση δείχνοντας τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ως βασικούς υπαίτιους, όσον αφορά τις εξελίξεις που έφεραν τον πρώην υπ. Αμυνας να αρνείται να συμμετάσχει στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την ανάγκη συναίνεσης ως προς τη λήψη μέτρων για την θωράκιση από τις φυσικές καταστροφές.

Εμπλοκή για την οποία βαρύνεται και ο ίδιος ο κ. Αποστολάκης με την κυβέρνηση να τον χαρακτηρίζει κατώτερο των περιστάσεων αφού τόσο ο ίδιος όσο και η Κουμουνδούρου επιχειρούν να πείσουν τώρα πως ο πρωθυπουργός επιχείρησε να τον «παγιδεύσει».

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου μετά την ορκωμοσία του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε: «Είναι το υπουργείο που δεν σταματάει η δουλειά, συνεχίζεται το κυβερνητικό έργο. Είπαμε πολλή δουλειά, λίγα λόγια και πάνω απ' όλα βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή και πρέπει και να πείσουμε τους συμπολίτες μας αλλά και βοηθήσουμε όλους όσους είναι στο σύστημα».

Για την αυριανή ημέρα που θα εφαρμοστεί ο νόμος για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στις δομές υγείας ο κ. Πλεύρης ανέφερε: «Ξημερώνει δύσκολη ημέρα αλλά πάντοτε υπάρχει λύση για όλα τα προβλήματα».

«Ελπίζω ότι θα είμαστε ασφαλείς όλοι και ότι το σύστημα θα είναι εκεί για όλους τους αρρώστους, να προλαβαίνει οτιδήποτε γίνεται και να το αντιμετωπίζει. Πιστεύω πολύ στην πρόληψη και θα ήθελα να δώσουμε πολύ βάρος εκεί», δήλωσε βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ασημίνα Γκάγκα η οποία όταν ρωτήθηκε για τους ανεμβολίαστους απάντησε : «Θέλω να τους πείσουμε να εμβολιαστούν».

«Ευχαριστώ, θα τα πούμε στην τελετή παράδοσης στο υπουργείο», δήλωσε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο νέος υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η είσοδός του στην κυβέρνηση είναι μια πρόκληση. «Και νομίζω με την άψογη συνεργασία με τον Κώστα Καραμανλή θα φέρουμε τα αποτελέσματα που πρέπει τα οποία ήδη έχουν έρθει και έχουν προχωρήσει. Δεν έχουμε να πούμε κάτι καινούργιο, μπορούν να εξειδικευθούν περισσότερο», σημείωσε.

Δηλώσεις έξω από το Προεδρικό Μέγαρο μετά την ορκωμοσία του έκανε και ο νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αρμόδιος για την αλιευτική πολιτική, Σίμος Κεδίκογλου. «Είναι μεγάλη η τιμή που μας έκανε ο πρωθυπουργός, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία του κυβερνητικού σχεδίου», τόνισε και επισήμανε:

«Αποτελεί πρώτιστο καθήκον μου ως βουλευτής Εύβοιας να κάνω τα πάντα, να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναζωντανέψει ο τόπος μας. Πάθαμε μια απίστευτη καταστροφή και μέσα από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και με συνεργασία όλων των υπουργών και κάτω από το σχέδιο του πρωθυπουργού, να μπορέσουμε να ξαναφέρουμε ζωή σε ένα σκηνικό που σήμερα είναι κρανίου τόπος. Η Εύβοια έχει μεγάλη συγκριτικά πλεονεκτήματα. Είμαι βέβαιος ότι με τη συνεργασία όλων μας, των τοπικών φορέων, όλου του κόσμου, μπορούμε να βοηθήσουμε τον κόσμο να ξανασταθεί στα πόδια τους και να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο που θα φέρει ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης στην Εύβοια. Είναι καθήκον στο οποίο δεσμεύομαι να δώσω όλες τις δυνάμεις μου και ό,τι παραπάνω μπορώ».

Όπως είπε, πάρχουν πολλά αλιευτικά καταφύγια που μπορούμε να προωθήσουμε, ένας σημαντικός αλιευτικός στόλος αλλά και ευρύτερα ο αγροτοδιατροφικός τομέας. «Σε συνεργασία με άλλους υπουργούς μπορούμε να ενεργοποιήσουμε και άλλους τομείς της οικονομικής ζωής στην Εύβοια», σημείωσε ενώ τόνισε πως το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι «τώρα να σταθεί ο κόσμος στα πόδια του καθώς υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται για το άμεσο αύριο».

Υπογράμμισε παράλληλα ότι προτεραιότητα του πρωθυπουργού είναι «να τους βοηθήσουμε να μείνουν στον τόπο τους», ενώ μίλησε για τους υλοτόμους και τους μελισσοκόμους για τους οποίους, είπε, ότι «θα κάνουμε τα πάντα για να τους δώσουμε τα εφόδια, τους τρόπους και την καθοδήγηση που πρέπει».