Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, 17:18

-A +A

Απομονώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ: Ενστάσεις Κατρούγκαλου για το άρθρο 54

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, 17:18
Απομονώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ: Ενστάσεις Κατρούγκαλου για το άρθρο 54
-A +A

Tου Αλέξανδρου Διαμάντη

Προσχηματικές ενστάσεις της τελευταίας στιγμής για την αναθεώρηση του άρθρου 54 εξέφρασε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος μιλώντας στην Ολομέλεια είπε επί της ουσίας «όχι» στη παρούσα ρύθμιση που έφερε η Νέα Δημοκρατία. Την ώρα που το ΚΚΕ, το Κίνημα Αλλαγής αλλά και η Ελληνική Λύση φαίνεται να ικανοποιούνται από την νέα διατύπωση της διάταξης, ο ΣΥΡΙΖΑ απομονώνεται για μια ακόμη φορά.

Ειδικότερα, ο Γ. Κατρούγκαλος τόνισε στη Βουλή ότι υπάρχουν δύο ακόμη θέματα που δεν έχουν ρυθμιστεί, ένα εκ των οποίων σύμφωνα με τον ίδιο είναι «ουσιώδες».

«Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να είναι δυνητική αλλά οριστική η ρύθμιση ως προς την καθιέρωση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι. Να μην είναι στη διακριτική ευχέρεια του κοινού νομοθέτη αλλά  να είναι και στο Σύνταγμα και στο νόμο ξεκάθαρο», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διαφώνησε και ως προς τη διάταξη σχετικά με τον εφαρμοστικό νόμο.

Επισήμανε ότι προβλέπονται τρεις διαφορετικές ψηφοφορίες για την εφαρμογή του νόμου και πως αυτό πρέπει να αλλάξει, ώστε να γίνεται σαφές ότι μοναδική πλειοψηφία για την εφαρμογή είναι 200 βουλευτές.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα