Απαντήσεις για τον υπάλληλο που ερευνούσε την υπόθεση ELFE-Λαυρεντιάδη ζητά ο Χ. Θεοχάρης

Απαντήσεις για τον υπάλληλο που ερευνούσε την υπόθεση ELFE-Λαυρεντιάδη ζητά ο Χ. Θεοχάρης

Μια σειρά ερωτημάτων προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης θέτει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χάρης Θεοχάρης με αφορμή την οσμή σκανδάλου που αποπνέει η υπόθεση παραίτησης του προϊσταμένου του τμήματος Ερευνών της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες που δημοσίευσαν οι εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» και «Καθημερινή».

Ο κ. Θεοχάρης ζητάει άμεση ενημέρωση από τις ηγεσίες των αρμόδιων υπουργείων για τον λόγο για τον οποίο μετακινήθηκε ο πρώην προϊστάμενος του τμήματος ερευνών στην μονάδα χρηματοοικονομικών κυρώσεων ως απλός υπάλληλος, τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος είχε αξιολογηθεί στις αρχές του 2019 ως άριστος. 

Ερωτηματικά επίσης γεννάει το γεγονός πως το υπηρεσιακό πόρισμα για την εταιρεία λιπασμάτων ELFE-Λαυρεντιάδη που έχει ήδη παραδοθεί στην επικεφαλής της Αρχής δεν έχει διαβιβαστεί στην Ολομέλεια προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διερεύνησης για το σύνολο των εμπλεκομένων. 

Ο κ. Θεοχάρης υπογραμμίζει πως οι αναιτιολόγητες και ύποπτες αυτές αλλαγές στην Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος αποσκοπούν στη δημιουργία καθυστερήσεων όχι μόνο στη διερεύνηση της υπόθεσης της Εταιρείας Λιπασμάτων ELFE αλλά και σε πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος για εγχώριο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. 

Καταλήγει δε πως οι διαδικασίες διερεύνησης από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες των ανωτέρω υποθέσεων δεν πρέπει να καθυστερήσουν καθώς απασχολούν την ποινική δικαιοσύνη και τις ανακριτικές αρχές της χώρας.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης εδώ.

Φωτογραφία intime news