Ξανθός για «ρεζερβέ» ΜΕΘ: Κατά την άποψή μου δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα

Ξανθός για «ρεζερβέ» ΜΕΘ: Κατά την άποψή μου δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα

Αποστάσεις πήρε ο Ανδρέας Ξανθός από τις καταγγελίες περί ρεζερβέ ΜΕΘ για «υψηλά» πρόσωπα. Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κατά την άποψή μου δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα».

Συγκεκριμένα, σε διάλογο που είχε με δημοσιογράφο στο δελτίο του Kontra ο πρώην υπουργός Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε τα εξής: 

«Δημοσιογράφος: Πριν πάμε λοιπόν στη στελέχωση των ΜΕΘ γιατί και αυτό είναι μία μεγάλη συζήτηση να πάμε στις καταγγελίες των εκπροσώπων της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ και θέλω να σας ρωτήσω επειδή και εσείς είστε στα νοσοκομεία, δεν τελείωσε η σχέση σας, είστε νοσοκομειακός γιατρός, δεν τελείωσε η σχέση σας με αυτό τον χώρο επειδή φύγατε από την οδό Αριστοτέλους, μπορεί να υπάρχουν 47 ή λιγότερες, περισσότερες δεν ξέρω κλίνες ΜΕΘ, λειτουργικές που να τις κρατάνε καβάτζα;

Ξανθός: Αυτό υπερβαίνει κάθε λογική, δεν θεωρώ ότι μπορεί να υπάρχει και δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρξει. Κατά την άποψή μου δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα». 

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο εκπρόσωπός Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις για την καταγγελία «ότι ενώ υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ, η κυβέρνηση δεν τις αξιοποιεί» και ότι «είναι εκτός μάχης, κρατημένες για "VIP περιστατικά"».

«Αναφορές ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ ή γίνεται επιλεκτική εισαγωγή τους είναι ψευδέστατες και προσβάλλουν πρωτίστως τους ιατρούς» ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Υγείας, ενώ η και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, έκανε λόγο για συκοφαντία εναντίον των συναδέλφων της γιατρών οι οποίοι εδώ και δύο χρόνια έχουν δώσει μάχες να υπάρχουν γιατροί που κάνουν επιλογές και έχουν κενά κρεβάτια τα οποία κρατάνε.