Παγώνη κατά ΠΟΕΔΗΝ - Διαψεύδει τα περί «ρεζερβέ» ΜΕΘ

Παγώνη κατά ΠΟΕΔΗΝ - Διαψεύδει τα περί «ρεζερβέ» ΜΕΘ

Επίθεση κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιάννακο σχετικά με όσα καταγγέλλει περί ρεζερβέ ΜΕΘ για VIP ασθενής εξαπέλυσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη έκανε λόγο για συκοφαντία εναντίον των συναδέλφων της γιατρών οι οποίοι εδώ και δύο χρόνια έχουν δώσει μάχες να υπάρχουν γιατροί που κάνουν επιλογές και έχουν κενά κρεβάτια τα οποία κρατάνε.

Καμία τέτοια καταγγελία

 

«Εγώ δεν έχω καμία τέτοια καταγγελία σαν ΕΙΝΑΠ δεν μπορώ να δεχθώ να καταγγέλλονται οι συνάδελφοί μου, γιατί η διαδικασία είναι η εξής: Υπάρχουν οι λίστες σε όλα τα νοσοκομεία των ασθενών οι οποίοι έχουν διασωληνωθεί βάσει των κριτηρίων που πρέπει να διασωληνωθούν.

Είναι εκτός ΜΕΘ και αμέσως ειδοποιούμαστε από το νοσοκομείο όταν υπάρχει θάνατος και υπάρχει κενό κρεβάτι ή εξιτήριο και αμέσως μετακινείται ο ασθενείς τον οποίο έχουμε διασωληνώσει. Δεν υπάρχει γιατρός ο οποίος έχει δώσει όρκο Ιπποκράτη και πραγματικά κρατάει κρεβάτια αυτή τη στιγμή, σε αυτόν τον πόλεμο που ζούμε και δίνουμε όλοι, για να μπει κάποιος ασθενείς τον οποίο εσείς γιατί εγώ δεν διαχωρίζω τους ασθενείς σε VIP και οι οποίοι είναι δεύτερης κατηγορίας», είπε η M. Παγώνη μιλώντας στο MEGA.

Όπως εξήγησε η M. Παγώνη, για να μπεις σε μια Μονάδα σε ένα κρεβάτι υπάρχουν κάποια κριτήρια: «Διασωληνώνεσαι βάσει των κριτηρίων και μετά πας σε κρεβάτι που αδειάζει. Είτε με εξιτήριο, σας είπα, είτε από θάνατο σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».

Επεσήμανε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της έχει τέσσερις διασωληνωμένους, στην κλινική της, στην κλινική covid, οι οποίοι είναι διασωληνωμένοι και αναμένουν κρεβάτι. «Εχω επικοινωνήσει με τα νοσοκομεία και είμαστε σε επαφή για να πάρουν τους ασθενείς. Εγώ δεν γνωρίζω ότι αυτή τη στιγμή αν υπάρχει κενό κρεβάτι και δεν μεταφέρονται οι άρρωστοί μου», είπε η Μ. Παγώνη και κατέληξε «μπροστά στα θέματα της υγείας δεν υπάρχουν ασθενείς για εμάς τους γιατρούς vip ή οτιδήποτε άλλο. Και να σταματήσουν πλέον αυτές οι κατηγοριοποιήσεις των ασθενών γιατί είναι ντροπή, μπροστά στον πόνο που έχει κάθε οικογένεια και μπροστά στο θάνατο και στη ζωή που παίζουμε να αναφερόμαστε σε τέτοια περιστατικά».