Το συνέδριο WWDC «ανεβάζει» την τιμή στόχο για την Apple

Το συνέδριο WWDC «ανεβάζει» την τιμή στόχο για την Apple

Το WWDC20 είναι το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα event της Apple.

Ξεκίνησε τη Δευτέρα και κατά την διάρκεια του θα ενώσει σε παγκόσμια κλίμακα τους προγραμματιστές -πάνω από 23 εκατομμύρια- σε μια μοναδική εβδομάδα με έμφαση στο μέλλον για τις πλατφόρμες της Apple.

Ο κεντρικός σκοπός είναι να μοιραστεί η εταιρεία τα νέα εργαλεία πάνω στα οποία δουλεύει, έτσι ώστε να μπορέσουν οι προγραμματιστές να δημιουργήσουν ακόμη πιο άριστες εφαρμογές αλλά και υπηρεσίες.

Όπως είχαμε γράψει τη Δευτέρα η εβδομάδα θα έχει πολλές εκπλήξεις με την πρώτη να έχει λάβει ήδη χώρα.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου WWDC ανακοινώθηκε και επίσημα η μετάβαση των Mac από τα τσιπ Intel στο τσιπ της Apple, με βάση την αρχιτεκτονική Arm.

Θα περιλαμβάνει προσαρμοσμένο επεξεργαστή CPU, GPU και SSD και το Neural Engine με εφαρμογές μηχανικής εκμάθησης. Η οικογένεια των SoCs θα αναπτυχθεί σε όλη τη σειρά Mac της Apple, ενώ η εταιρεία υποστηρίζει ότι η αρχιτεκτονική του τσιπ παρέχει καλύτερη απόδοση ανά μονάδα watt.

Οι εφαρμογές MacOS Big Sur (macOS 11) είναι βελτιστοποιημένες για το νέο προϊόν της Apple και σύμφωνα με την εταιρεία η συντριπτική πλειοψηφία των προγραμματιστών μπορεί να τις ενεργοποιήσει εντός ημερών.

Η Microsoft θα υποστηρίζει το Office για Mac και η Adobe θα φέρει το Creative Cloud της. (σ.μ: Σύμφωνα με δήλωση της Ιntel η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών θα παραμείνει σε αρκετούς τομείς).

Το πρώτο Mac με Apple Silicon θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος και η εταιρεία αναμένει ότι η μετάβαση θα διαρκέσει δύο χρόνια.

Στα υπόλοιπα νέα –μέχρι στιγμής καθώς το συνέδριο θα συνεχιστεί όλη την εβδομάδα- έχουμε:

Apple Watch: Το WatchOS 7 αποκτά μια λειτουργία παρακολούθησης ύπνου και, σε ένδειξη των καιρών, μπορεί να παρακολουθεί το πλύσιμο των χεριών με προτροπές χρόνου.

CarKey: Η λειτουργία CarKey θα επιτρέπει να χρησιμοποιούμε το iPhone και το Apple Watch για ξεκλείδωμα, κλείδωμα και εκκίνηση αυτοκινήτων συμβατών με NFC.

Το πρώτο αυτοκίνητο που θα υποστηρίζεται θα είναι η νέα BMW 5 Series 2021, η οποία θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα, και η Apple εργάζεται σε ένα βιομηχανικό πρότυπο που θα χρησιμοποιεί το νέο U1 ultra ευρυζωνικό τσιπ αντί να βασίζεται αποκλειστικά στο NFC.

Το CarKey θα παρέχει τρία επίπεδα πρόσβασης και θα παρέχει επίσης επιλογές για τον περιορισμό της υψηλότερης ταχύτητας, τη μέγιστη ένταση ραδιοφώνου κ.α

Αξίζει να σημειωθεί πως μία επιπλέον λειτουργία αποθέματος ισχύος, θα επιτρέπει τη χρήση του CarKey μέχρι και πέντε ώρες από τη στιγμή που το iPhone θα απενεργοποιηθεί λόγω χαμηλής φόρτισης.    

Αναβάθμιση Χαρτών πλοήγησης: Σε περίπτωση που έχετε ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το iOS 14 θα μπορεί να παρακολουθεί την τρέχουσα φόρτιση του οχήματος,ενώ σημαντικά βελτιωμένη θα είναι η εφαρμογή των Χαρτών καθώς θα εντοπίζει τα σημεία φόρτισης κατά μήκος μιας διαδρομής. (σ.μ Η Apple συνεργάζεται με την BMW και τη Ford κατά την κυκλοφορία).

Επίσης αρχικά οι δυνατότητες αυτές διατέθηκαν σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία και Καναδά και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η επέκτασή τους).

Άλλες λειτουργίες του iOS 14 θα περιλαμβάνουν τη βιβλιοθήκη εφαρμογών για καθαρότερη αρχική οθόνη, μια νέα εφαρμογή μετάφρασης που θα επιτρέπει μεταφράσεις σε πραγματικό χρόνο κ.α.

Καταιγισμός νέων τιμών - στόχων

Ο αναλυτής της Wells Fargo Aaron Rakers προχώρησε μετά την πρώτη μέρα του συνεδρίου σε αύξηση της τιμής στόχου της Apple, από τα 385 δολάρια στα 400 δολάρια.

Η UBS επίσης αύξησε την τιμή στόχο από τα 325 δολάρια στα 400 δολάρια.

Ο αναλυτής Timothy Arcuri αναμένει πλέον 34 εκατομμύρια πωλήσεις μονάδων iPhone το τρίμηνο από 30 εκατομμύρια. Για το 2021, βλέπει 218 εκατομμύρια μονάδες (+ 18% Υ / Υ) σε σχέση με τα προηγούμενα 210 εκατομμύρια.

Η μετοχή της εταιρείας από τα 349 δολάρια τη Παρασκευή, το απόγευμα της Τρίτης βρισκόταν στα 368 δολάρια, ενώ όλοι περιμένουμε και άλλες λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα τις καινοτομίες της εταιρείας πάνω στο μεγάλο κεφάλαιο του ελέγχου της υγείας μας, μέρος των οποίων αποκαλύψαμε τη Δευτέρα.

* Αποποίηση Ευθύνης: Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή, ή προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερομένων προϊόντων.

Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται, βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, καμία διασφάλιση δεν δίνεται ότι είναι ακριβείς ή πλήρεις και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

AP Photo/Mark Lennihan