7ος χρόνος, ημέρα 2157η
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021

Θεοδωράκης: Τέλος στην ενδοοικογενειακή διαμάχη - Στο Γαλατά Χανίων η κηδεία

Θεοδωράκης: Τέλος στην ενδοοικογενειακή διαμάχη - Στο Γαλατά Χανίων η κηδεία
Φωτογραφία αρχείου

Στον Γαλατά Χανίων θα πραγματοποιηθεί ο ενταφιασμός του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς βρέθηκε λύση ενδοοικογενειακώς.

Τελικώς, υπήρξε συναίνεση εντός της οικογένειας του συνθέτη, και ο Μίκης Θεοδωράκης θα ενταφιαστεί όπως ο ίδιος επιθυμούσε στη γενέτειρα του πατέρα του, πλάι στον αδελφό του Γιάννη με τη συνεδρίαση του Πρωτοδικείου το πρωί της Δευτέρας για τα ασφαλιστικά μέτρα να αποκτά πλέον τυπικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  το απόγευμα της Τετάρτης η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη αναμένεται να φτάσει σύσσωμη στα Χανιά, με 20μελή αποστολή,  καθώς από το πρωί της Δευτέρας έως το μεσημέρι της Τετάρτης η σορός του αείμνηστου συνθέτη θα βρίσκεται σε λαϊκό προσκύνημα. 

Στον Γαλατά Χανίων θα βρεθεί και η κόρη του Μαργαρίτα καθώς πλέον μετά την εξεύρεση λύσης στην οικογένεια επικρατεί κλίμα ομόνοιας. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος Θεοδωράκης, με ανάρτησή του ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραστεί στη διαδικασία του Πρωτοδικείου αύριο, ενώ σε αντίθεση με την αδερφή του που χτες ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αυτός που φεύγει δεν μπορεί να έχει καμιά επιθυμία πλέον. Επιθυμία μπορεί να έχει μόνο η οικογένεια», ο ίδιος τόνισε ότι δεν αψήφησε τον πατέρα του εν ζωή, δεν θα το κάνει τώρα όταν όλη Ελλάδα τον τιμά. 

«Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια. Η αυριανή διαδικασία στο Πρωτοδικείο δεν με αφορά. Δεν πρόκειται να παραστώ. Δεν αψήφησα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον Τιμά», επεσήμανε. 

 Σημειώνεται ότι  από αύριο στις 3 το μεσημέρι θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, το λαϊκό προσκύνημα για τον μεγάλο συνθέτη που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη, θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου στις 3 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί (η πρώτη ημέρα) στις 7 το απόγευμα. Θα συνεχιστεί την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 7 μ.μ.) και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 4 μ.μ.).

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, Θα ακολουθήσει στις 3 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού. Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.