7ος χρόνος, ημέρα 2226η
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021

Η πρώτη ανάρτηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη για τον θάνατο του πατέρα της

Η πρώτη ανάρτηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη για τον θάνατο του πατέρα της

Την άποψή της για τον τόπο ταφής του πατέρα της Μίκη Θεοδωράκη, εξέφρασε με πρώτη ανάρτησή της στο facebook μετά το θάνατο του συνθέτη, η κόρη του Μαργαρίτα Θεοδωράκη, η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε πως «αυτός που φεύγει δεν μπορεί να έχει καμιά επιθυμία πλέον. Επιθυμία μπορεί να έχει μόνο η οικογένεια».

Η ανάρτηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη έρχεται μια ημέρα μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών το οποίο αποφάνθηκε ότι «ο σεβασμός της επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη ως προς το χώρο ταφής του, πρέπει να είναι απόλυτος» και με προσωρινή διαταγή απαγόρευσε οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του συνθέτη σε χώρο που δεν συνάδει με την επιθυμία του.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ήρθε στο φως της δημοσιότητας και η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη από το 2013 προς τον τότε Δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, με την οποία τον ενημέρωνε για την επιθυμία του να ταφεί στο νεκροταφείο του Γαλατά και για τις ενέργειες που έχουν γίνει προκειμένου να αποκτηθεί ο τάφος, ενώ σε ανάρτησή του στο facebook και ο αδελφός της αναφέρθηκε στο θέμα της ταφής του συνθέτη σημειώνοντας ότι: «Θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή και σεβασμό. Αυτό λένε και όλοι οι υπόλοιποι. Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε…».

Αναλυτικά η ανάρτηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη

«Με τσιμπούν και με ματώνουν αδυσώπητα τσιμπούρια.

Μου ρουφούν το αίμα.

Όμως η καρδιά μου είναι γεμάτη από το αίμα του πατέρα μου!

Τι να καταφέρουν;

Σήμερα στην τρομερή Κομοτηνή με την Πέγκυ Ζήνα και τον Παναγιώτη Πετράκη.

Νάσαι πάντα καλά λαέ της Κομοτηνής!

Μας εκτόξευσες.

Χείμαρρος τεράστιος πετούσε ο μπαμπάς πάνω από την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» κι άπλωνε προστατευτικά τα χέρια του.

Αύριο και μεθαύριο στον ιερό ναό του Ορφέα στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων. Με τον Δημήτρη Μπάση, την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Παναγιώτη Πετράκη και την Σαββέρια Μαργιολά.

Νάσαι καλά λαέ της Θράκης!

Μεθαύριο Δευτέρα στην Ξάνθη την πόλη του αγαπημένου φίλου του μπαμπά Μάνου Χατζιδάκι. Με τον Βασίλη Λέκκα και την Σαββέρια Μαργιολά.

Νάσαι καλά λαέ της Θράκης!

Στη συναυλία χορεύω ζεϊμπέκικο και κοιτώ μέσα στη ψυχή του πατέρα μου.

Νάστε καλά άνθρωποι όλης της Οικουμένης!

Με τσιμπούν τα τσιμπούρια.

Ορμούν πάνω στο βαρύ μεγάλο σώμα μου…

Τα τσιμπούρια θα πέσουν από το κορμί μου.

Θα εξαφανιστούν.

Βασανιστικά παράσιτα.

Κάνω υπομονή.

Καληνύχτα.

4:30:

Δεν μπορώ να κοιμηθώ στριφογυρνούν όλα γύρω μου και θέλω να σου γράψω τις σκέψεις μου.

Μαργαρίτα μου

Μέχρι να κοιμηθώ δεν μπορούσα να ησυχάσω με όλο αυτό που σου έχει συμβεί. Το σκέφτηκα πολύ καλά και θέλω να σου πω ότι αυτός που φεύγει δεν μπορεί να έχει καμιά επιθυμία πλέον. Επιθυμία μπορεί να έχει μόνο η οικογένεια. Σου εύχομαι να σε βοηθήσει ο θεός και ο μπαμπά σου να βρεθεί εκεί που επιθυμείς εσύ και τα εγγόνια του. Σ’ αγαπώ πολύ και είμαι δίπλα σου.

5:41:

Σ´ ευχαριστώ πολύ. Τώρα με κατάλαβες τελείως. Τώρα με νοιώθεις».