Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες του ξυλοδαρμού στο Μετρό

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες του ξυλοδαρμού στο Μετρό

Οι κάμερες του σταθμού κατέγραψαν πεντακάθαρα τα πρόσωπα των δραστών και έχουν βοηθήσει την ΕΛΑΣ να τους ταυτοποιήσει δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή  με αφορμή τον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στην Ομόνοια από αρνητές της μάσκας. Σημείωσε δε, ότι πρόκειται για περιστατικό μη ανεκτό.

«Το υλικό έχει παραδοθεί στην αστυνομία και όπως έχω ενημερωθεί φαίνονται πεντακάθαρα τα πρόσωπα των δραστών και σύντομα θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Στο μετρό υπήρχε αστυνομική παρουσία ωστόσο δεν πρόλαβε να πιάσει τους δράστες», υπογράμμισε.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι στα θέματα νόμου και τάξης, ειδικά στα μέσα μεταφοράς, δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις. Δεν είναι αρκετό να ακούμε απλά φραστικές καταδίκες για τον ξυλοδαρμό ενός υπαλλήλου, ο οποίος δεν ήταν εν ώρα υπηρεσίας και είπε το προφανές: να φοράμε τη μάσκα και να σεβόμαστε τον χώρο που βρισκόμαστε».

Παρέμβαση της Εισαγγελίας

Υπενθυμίζεται ότι την χθες υπήρξε παρέμβαση της Εισαγγελίας που διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση που δέχθηκε ο σταθμάρχης ο οποίος νοσηλεύεται μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη από τους δύο δράστες.

Οι νεαροί φέρονται στην αρχή να επιτέθηκαν φραστικά στον υπεύθυνο σταθμού της ΣΤΑΣΥ και, όταν εκείνος αποβιβάστηκε στην Ομόνοια, τον ακολούθησαν και στην αποβάθρα του σταθμού τον γρονθοκόπησαν και τον κλότσησαν με μεγάλη σφοδρότητα. Η σκηνή έχει καταγραφεί από τις κάμερες του σταθμού.

Η εντολή της Εισαγγελίας είναι να εξακριβωθούν οι συνθήκες το περιστατικού και να εντοπιστούν οι δύο δράστες της βίαιης επίθεσης.