Βίντεο: Ο άγριος ξυλοδαρμός του σταθμάρχη από αρνητές της μάσκας στο μετρό Ομόνοιας

Βίντεο: Ο άγριος ξυλοδαρμός του σταθμάρχη από αρνητές της μάσκας στο μετρό Ομόνοιας

Αποτροπιασμό προκαλεί ο άγριος ξυλοδαρμός του εργαζομένου στο μετρό από αρνητές μάσκας, περιστατικό που κατέγραψε βίντεο στο οποίο οι δύο νεαροί τον γρονθοκοπούν, επειδή τους έκανε παρατήρηση να τηρήσουν τα μέτρα, με αποτέλεσμα αυτός να καταλήξει στο νοσοκομείο, ενώ οι δράστες διέφυγαν. Ανάλογα φαινόμενα έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες σε βάρος εργαζόμενων στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και εναντίον εκπαιδευτικών από γονείς που αρνούνταν να φορέσουν μάσκα τα παιδιά τους.

Δείτε το βίντεο, το οποίο έφερε στη δημοσιότητα ο τηλεοπτικός σταθμός STAR:

Του άγριου ξυλοδαρμού είχε προηγηθεί σύσταση από τον εργαζόμενο του μετρό στους δύο νεαρούς επιβάτες να φορέσουν τη μάσκα τους και στον έναν εξ αυτών να κατεβάσει τα πόδια του από το κάθισμα και ενώ ο συρμός εκτελούσε την διαδρομή Ανθούπολη - Ομόνοια.

Όταν ο εργαζόμενος της ΣΤΑΣΥ αποβιβάστηκε στην Ομόνοια, εκείνοι τον ακολούθησαν και στην αποβάθρα του σταθμού του επιτέθηκαν, τον γρονθοκόπησαν, τον χτύπησαν με κλωτσιές σε διάφορα άλλα σημεία του σώματός του. Το θύμα παρέλαβε το ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο, ενώ οι δράστες διέφυγαν.

Σε ανακοίνωσή της η ΣΤΑΣΥ, καταδικάζει τη βίαιη επίθεση και αναφέρει ότι ο εργαζόμενος- υπεύθυνος σταθμού της εταιρείας δέχθηκε επίθεση την ώρα που μετέβαινε στο χώρο εργασίας του το μεσημέρι, με αποτέλεσμα τον σοβαρό του τραυματισμό και τη διακομιδή του σε νοσοκομείο.

Ερευνα για το περιστατικό και τον εντοπισμό των δραστών διενεργεί η Ελληνική Αστυνομία, ενώ η ΣΤΑΣΥ θα συμβάλλει με κάθε μέσο και κάθε τρόπο στην αστυνομική έρευνα, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να τους καταλογιστούν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.

Στην ανακοίνωσή της η ΣΤΑΣΥ αναφέρει ότι θα συνδράμει στη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων για την αποτροπή στο μέλλον ανάλογων βίαιων περιστατικών κατά εργαζομένων της, ενώ προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να εμπεδωθεί σε όλους τους πολίτες το αίσθημα σεβασμού  απέναντι στους εργαζόμενους πρώτης γραμμής στα μέσα μεταφοράς. 

Κ. Αχ. Καραμανλής: Δεν είναι μαγκιά να μην φοράς μάσκα

«Πραγματικά αδιανόητη» χαρακτηρίσε την επίθεση στον εργαζόμενο της ΣΤΑΣΥ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, δηλώνοντας ότι δεν είναι «μαγκιά» να μην φοράς μάσκα και πολύ περισσότερο δεν είναι «μαγκιά» να ασκείς βία.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός, σε ανάρτηση του στο Facebook,  έγραψε: «Ένας άνθρωπος βρίσκεται στο νοσοκομείο επειδή έκανε υπεύθυνα τη δουλειά του και προστάτευσε τη δημόσια υγεία. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό στη δημοκρατική κοινωνία μας. H σημερινή πρωτοφανής επίθεση δύο ατόμων σε εργαζόμενο στο Μετρό που τους ζήτησε να φορέσουν μάσκα, είναι πραγματικά αδιανόητη. Δεν είναι «μαγκιά» να μην φοράς μάσκα και πολύ περισσότερο δεν είναι «μαγκιά» να ασκείς βία».

Και προσθέτει: «Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας έχει ήδη παραδοθεί από τη ΣΤΑΣΥ στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα κάνει τα πάντα ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να λογοδοτήσουν. Η μάσκα, ιδίως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είναι η καλύτερη ασπίδα προστασίας από τον κορονοϊό. Γι΄ αυτό και η συντριπτική πλειονότητα των επιβατών συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των ειδικών. Ελάχιστοι είναι αυτοί που αρνούνται ένα αυτονόητο μέτρο. Είναι ακατανόητο γιατί κάποιος να αρνείται μία μάσκα που μπορεί να σώσει και τη δική του ζωή και τις ζωές των άλλων… Ευχαριστώ όσους εργάζονται ευσυνείδητα στα Μέσα Μαζικής  Μεταφοράς και εύχομαι στο θύμα της άνανδρης επίθεσης περαστικά και γρήγορα πάλι κοντά μας».

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Τα κτήνη θα συλληφθούν

Παρομοίως, η επίθεση προκάλεσε και την αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο κάνει λόγο για κτήνη, διαβεβαιώνοντας ότι οι δυο νεαροί θα συλληφθούν και θα παραδοθούν στη δικαιοσύνη.

«Σήμερα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, δυο νεαροί, φέρθηκαν σαν κτήνη στον σταθμάρχη του μετρό της Ομόνοιας. Σε παρατήρηση ότι δεν φορούν μάσκα, τον έφτυσαν, τον έβρισαν και τον χτύπησαν αποτρόπαια. Είναι στο νοσοκομείο. Θα συλληφθούν. Θα παραδοθούν στη δικαιοσύνη» τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.