Συνελήφθη ο αποφυλακισθείς παιδεραστής - Παραβίασε περιοριστικό όρο

Συνελήφθη ο αποφυλακισθείς παιδεραστής - Παραβίασε περιοριστικό όρο

Συνελήφθη σήμερα το απόγευμα, λίγα 24ωρα μετά την αποφυλάκισή του, ο καταδικασθείς για παιδεραστία σε βάρος 36 ανηλίκων καθηγητής φυσικής αγωγής Νίκος Σαρειγάκης, κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Γρεβενών, για παραβίαση ενός εκ των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί και οδηγείται εκ νέου στις φυλακές. 

Ο πρώην προπονητής παιδικών τμημάτων μπάσκετ, Νίκος Σειραγάκης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 401 ετών (ανώτατο όριο φυλάκισης, εκτιτέα ποινή τα 25 χρόνια) για παιδεραστία σε βάρος 36 ανήλικων αγοριών στο Ρέθυμνο της Κρήτης ωστόσο πρόσφατα αποφυλακίσθηκε, ενώ σύμφωνα με το βούλευμα, με βάση το οποίο έγινε δεκτή η αίτηση της αποφυλάκισής του, ο Νίκος Σειραγάκης ήταν υποχρεωμένος να κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη εντός του Δήμου Καλαμαριάς.

Ωστόσο, ο Νίκος Σειραγάκης εντοπίσθηκε να κυκλοφορεί στην περιοχή της Μενεμένης και ενημερώθηκε άμεσα ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος μάλιστα είχε παρέμβει και μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης της αποφυλάκισης του Ν. Σειραγάκη. Κατόπιν σχετικών ενεργειών του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού διενεργήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, μετά την παραβίαση του περιοριστικού όρου και οι αρχές συνέλαβαν σήμερα το απόγευμα τον Ν. Σειραγάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της δημοσιογράφου Ι. Μάνδρου,  μετά από αυτές τις εξελίξεις  αναμένεται να συνεδριάσει το δικαστικό συμβούλιο και να αποφανθεί με βάση τα νέα δεδομένα για το αν συντρέχει λόγος ανάκλησης της προηγούμενης απόφασης για την πρόωρη αποφυλάκιση του.