Αποφυλακίστηκε καταδικασμένος για παιδεραστία
Παρέμβαση Αρείου Πάγου

Αποφυλακίστηκε καταδικασμένος για παιδεραστία

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα προκάλεσε η αποφυλάκιση μετά από οκτώ χρόνια που παρέμεινε στις φυλακές, καταδικασμένου για παιδεραστία, καθώς είχε ασελγήσει κατά 36 παιδιών σε περιοχή της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, Βασίλης Πλιώτας, με παρέμβαση του, έχει ζητήσει να του διαβιβαστούν η δικογραφία και το βούλευμα με το οποίο αποφυλακίστηκε ο κατηγορούμενος που εξέτιε στις φυλακές Γρεβενών καταδίκη σε κάθειρξη 401 ετών με εκτιτέα τα 25 χρόνια, για παιδεραστία σε βάρος 36 παιδιών.

Ο κατηγορούμενος βγήκε απ΄τη φυλακή μετά την έκδοση βουλεύματος και ενώ είχε εκτίσει μόλις 8 χρόνια και 5 μήνες.

Με αφορμή την αποφυλάκιση του Νίκου Σειραγάκη, κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης επισημαίνουν ότι ο υπουργός, Κωνσταντίνος Τσιάρας έχει επισημάνει κατ΄ επανάληψη ότι οι συνέπειες που επέφεραν οι αλλαγές που προώθησε η προηγούμενη κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα λόγω εφαρμογής του ευμενέστερου νόμου θα φαίνονταν εν καιρώ.

Ήδη ο κ. Τσιάρας αυστηροποίησε τις ποινές και για τις υποθέσεις παιδεραστίας, επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης, που παρακολουθεί την εφαρμογή των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα θα αξιολογήσει και αυτό το ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Σειραγάκη είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω στο Ρέθυμνο Κρήτης, τον Δεκέμβριο του 2011, για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος τριών ανηλίκων αγοριών.

Τον Μάιο του 2013 καταδικάστηκε για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, σε βάρος 36 παιδιών. Το 2016 το Εφετείο του επέβαλε την ίδια ποινή, καθώς για τα εγκλήματα αυτά δεν προβλέπεται ισόβια κάθειρξη.

O Νίκος Σειραγάκης αποφυλακίστηκε από τις φυλακές των Γρεβενών στις 22 Απριλίου 2020, έχοντας εκτίσει 8 χρόνια και 5μήνες κάθειρξης, από τα συνολικά 25 έτη που προβλέπονται ως ανώτατη εκτιτέα ποινή, δηλαδή τα 2/5 της συνολικής του ποινής. Σύμφωνα με την πρόταση του διευθυντή του σωφρονιστικού καταστήματος Γρεβενών, είχε συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια, ενώ είχε επιδείξει πολύ καλή συμπεριφορά εντός της φυλακής, χωρίς να έχει διαπράξει παραπτώματα. Παράλληλα, είχε συμπληρώσει και 1.300 μεροκάματα στο κυλικείο των φυλακών για όσο χρονικό διάστημα ήταν στην φυλακή.