7ος χρόνος, ημέρα 2146η
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

Γ. Γεωργαντάς: Πως θα εμβολιαστούν οι Έλληνες του εξωτερικού που δεν έχουν ΑΜΚΑ

Πως θα εμβολιαστούν οι Έλληνες του εξωτερικού που δεν έχουν ΑΜΚΑ
Φωτογραφία αρχείου

Μετά από 30 ημέρες θα έχει τη δυνατότητα να προγραμματίσει ξανά τον εμβολιασμό του όποιος πολίτης δεν εμφανιστεί στο ραντεβού του,  επισήμανε νωρίτερα σήμερα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Εξήγησε μάλιστα ότι δίνεται η δυνατότητα για αλλαγή ημερομηνίας, μέχρι και τρεις ημέρες πριν το ραντεβού.

Για να μην χάνεται καμία δόση, πέραν από εμβολιασμούς σε μονάδες του στρατού, τα κενά θα καλύπτονται και μέσω λίστας αναμονής στην οποία μπορούν να προστεθούν όσοι έχουν ήδη κλείσει ραντεβού εμβολιασμού. Οι εν λόγω πολίτες θα βρίσκονται σε ετοιμότητα να προσέλθουν και να εμβολιαστούν νωρίτερα αν υπάρξει κενό.

Προσωρινό ΑΦΜ για εμβολιασμούς Ελλήνων του εξωτερικού

Όσον αφορά τους Έλληνες του εξωτερικού που φτάνουν στη χώρα και δεν έχουν ΑΜΚΑ, δίνεται η δυνατότητα να βγάλουν προσωρινό ΑΜΚΑ μόνο για τον εμβολιασμό τους και ο οποίος μετά δεν θα έχει καμία χρήση.

 Υπενθυμίζεται ότι χτες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο mega εμβολιαστικό κέντρο Περιστερίου επισήμανε πως «από τον Απρίλιο περιμένουμε πολλές περισσότερες παραδόσεις εμβολίων και εκτιμούμε ότι θα είμαστε συνεπείς στη δέσμευσή μας, μέχρι τα τέλη Απριλίου, το αργότερο μέχρι τις αρχές Μαΐου, να έχουμε εμβολιάσει με τουλάχιστον μία δόση όλους τους συμπολίτες μας άνω των 60 που επιθυμούν να εμβολιαστούν  καθώς και τους συμπολίτες μας που έχουν βαριά υποκείμενα νοσήματα». 

«Ο μαζικός εμβολιασμός θα είναι αυτός ο οποίος θα μας επιτρέψει να πάρουμε πίσω τον έλεγχο των ζωών μας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

 Διαβάστε ακόμα:

Δύο εκατομμύρια νέες δόσεις παραλαμβάνουμε μέσα στον Απρίλιο