Πιθανόν και εντός Δεκεμβρίου η έγκριση του εμβολίου της Pfizer

Πιθανόν και εντός Δεκεμβρίου η έγκριση του εμβολίου της Pfizer

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech επεξεργάζεται μια φόρμουλα για το εμβόλιο μέσω της οποίας θα μπορούσε να αποσταλεί σε θερμοκρασία δωματίου, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ουγούρ Σαχίν, σημειώνοντας ότι οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές θα μπορούσαν να εγκρίνουν το πειραματικό εμβόλιο των Pfizer και BioNTech κατά της νόσου COVID-19 από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, μιλώντας στο CNN ο  κ. Σαχίν είπε πως "εργαζόμαστε για συνταγοποίηση που θα μπορούσε να μας επιτρέψει να στείλουμε το εμβόλιο ακόμη και σε θερμοκρασία δωματίου".

"Δεδομένου ότι η ανάπτυξη ήταν τόσο γρήγορη, δεν μπορέσαμε να επεξεργαστούμε καλύτερες, πιο σταθερές συνθήκες", πρόσθεσε. "Πιστεύουμε ότι σε λίγο καιρό θα καταλήξουμε σε ένα σκεύασμα παρόμοιο με οποιοδήποτε άλλο είδος εμβολίου."

Παράλληλα, σε δηλώσεις τους στο Reuters ο Σαχίν ανέφερε ότι αν όλα πάνε καλά, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων θα μπορούσε να δώσει έγκριση για την επείγουσα χρήση του προς τα τέλη του πρώτου δεκαπενθήμερου του Δεκεμβρίου ή νωρίς στο δεύτερο δεκαπενθήμερο.

Η υπό προϋποθέσεις έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να επιτευχθεί στο δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου, πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες o Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Αλμπέρ Μπουρλά εκτίμησε ότι "θα σας εκπλήξει ευχάριστα η διαδικασία διανομής του εμβολίου".

Τα σχόλια του Μπουρλά έρχονται με φόντο την είδηση ότι η Pfizer ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τη αποστολή του σκευάσματος της για τον κορονοϊό σε τέσσερις αμερικανικές πολιτείες.

Η φαρμακευτική εταιρεία επέλεξε το Ρόουντ Άιλαντ, το Τέξας, το Νιου Μέξικο και το Τεννεσί για αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα, λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι πολιτείες με μεγάλες διαφορές στο συνολικό τους μέγεθος, την πολυμορφία του πληθυσμού τους και τις υποδομές εμβολιασμού τους.

Διαβάστε ακόμα:

Eμβόλιο Pfizer: 95% αποτελεσματικότητα - Εντός των ημερών αίτημα επείγουσας έγκρισης