Πίεση στις ΜΕΘ: Από το 65% χθες, στο 71% σήμερα το πρωί η πληρότητα στην Αττική

Πίεση στις ΜΕΘ: Από το 65% χθες, στο 71% σήμερα το πρωί η πληρότητα στην Αττική

Τα «μεταλλαγμένα» κρούσματα αυξήθηκαν κατακόρυφα χθες Κυριακή, με 168 θετικά δείγματα στα δυο νέα στελέχη του κορονοϊού, το ιικό φορτίο έχει επιβαρυνθεί και τα σενάρια για ολικό lockdown να επιστρέφουν, όμως το πλέον ανησυχητικό έχει να κάνει με την πίεση που δέχεται ξανά το Σύστημα Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Liberal, μόνο τις τελευταίες ώρες έχει σημειωθεί μια σημαντική επιβάρυνση 6 μονάδων που αντιστοιχεί σε περίπου 10%. Συγκεκριμένα, χθες η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ της Αττικής ήταν στο 65%. Μέχρι τις 10 π.μ. σήμερα, όμως, είχε αυξηθεί στο 71%! Η ολοκληρωμένη εικόνα για σήμερα Δευτέρα αναμένεται στις 3 μ.μ.

Στην Επικράτεια, πάντως, η πληρότητα στις ΜΕΘ παραμένει λίγο κάτω από το 50%.

Να σημειωθεί επίσης, αναφορικά με την Αττική, ότι χθες δόθηκαν 57 εξιτήρια, ενώ έγιναν 165 εισαγωγές ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό. Ακόμα ένα δείγμα της ανησυχητικής τάσης που επικρατεί. 

Νωρίτερα, η πρόεδρος του κεντρικού συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα είχε δηλώσει στον ΣΚΑΙ ότι στο νοσοκομείο Σωτηρία «η κάλυψη είναι σχεδόν 100% στους θαλάμους Covid», προσθέτοντας ότι αν χρειαστεί θα μετατραπούν και άλλες κλινικές του νοσοκομείου Σωτηρία σε Covid.

Η  πρόεδρος του κεντρικού συμβουλίου Υγείας σημείωσε ότι η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αλλά «ένα μικρό ποσοστό των ασθενών που βρίσκεται στους θαλάμους, που κυμαίνεται από 10% έως 15%, θα χρειαστούν λογικά μονάδα τις επόμενες ημέρες».

Σύμφωνα, τέλος, με την τελευταία ανάλυση του καθηγητή Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, η επιβάρυνση στις ΜΕΘ αναμένεται να κορυφωθεί στις 21 Μαρτίου. Ωστόσο, τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν λόγω της κατακόρυφης αύξησης των μεταλλαγμένων θετικών δειγμάτων χθες.

Διαβάστε ακόμα:

- Δημ. Σαρηγιάννης: Ανατροπές φέρνει η αύξηση των μεταλλαγμένων κρουσμάτων