Ολιγομελής πορεία του ΜέΡΑ25 στο Πολυτεχνείο

Ολιγομελής πορεία του ΜέΡΑ25 στο Πολυτεχνείο

Έξω από το Πολυτεχνείο βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, μαζί με έξι ακόμη βουλευτές του κόμματος. 

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΜέΡΑ 25 έφτασε στην κεντρική είσοδο στην Πατησίων κρατώντας πλακάτ, στα οποία ήταν γραμμένα συνθήματα για τη Δημοκρατία, όπως «Η Δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα» και «Αγώνας διαρκής για τη Δημοκρατία».

Ο κ. Βαρουφάκης, μαζί με άλλους έξι βουλευτές μετά το Πολυτεχνείο πρόκειται να κατευθυνθεί στην αμερικανική πρεσβεία.

«Είμαστε εδώ στηρίζοντας τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που φιμώνονται αυτήν την στιγμή από μία κυβέρνηση που δεν τους ενισχύει, τους δάσκαλους και τους μαθητές που είναι παρατημένοι στα σχολειά από μια κυβέρνηση που δεν έχει πάρει τα μέτρα εναντίον της πανδημίας. Για όλους αυτούς που είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους σήμερα και το μόνο που έχουν να περιμένουν, μετά το τέλος της πανδημίας, που ευχόμαστε όλοι να έρθει γρήγορα, είναι ο πλειστηριασμός του σπιτιού και του μαγαζιού τους. Για εργαζόμενους, άνεργους, ανθρώπους που αυτήν την στιγμή υποφέρουν, την ώρα που η ολιγαρχία ακονίζει τα μαχαίρια και τα πιρούνια της», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρουφάκης.

«Είμαστε εδώ για τη νεολαία μας, τη νεολαία του ΜέΡα25, τα μέλη μας, και τους ευχαριστούμε που δέχτηκαν την πρότρυνση της Πολιτικής μας Γραμματείας να μην έρθουν σήμερα στην πορεία για να τηρήσουμε τα υγειονομικά μέτρα. Είμαστε επτά βουλευτές με αποστάσεις, που συμβολίζουν ότι η πορεία του Πολυτεχνείου έχει καταξιωθεί, πλέον, μέσα από την ιστορία ως μία κορυφαία στιγμή που οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν τη δυνατότητα να διαμαρτυρηθούν εναντίον ενός κατεστημένου που υπονομεύει την υγεία, την παιδεία, τη δημοκρατία, την ελευθερία και εντέλει την αξιοπρέπεια», πρόσθεσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Υπενθυμίζεται ότι νώριτερα, σήμερα, πορεία πραγματοποίησε το ΚΚΕ παρά τη σχετική απαγόρευση, ενώ στο πάρκο Ελευθερίας βρέθηκαν ο Αλέξης Τσίπρας και 30 άτομα από τον ΣΥΡΙΖΑ.