Πορεία του ΚΚΕ στην αμερικανική Πρεσβεία παρά την απαγόρευση

Πορεία του ΚΚΕ στην αμερικανική Πρεσβεία παρά την απαγόρευση

Πορεία στην αμερικανική Πρεσβεία πραγματοποίησαν 200 άτομα από την κομματική οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, αψηφώντας τα απαγορευτικά μέτρα για τις συγκεντρώσεις και τις πορείες που επέβαλε τη Πολιτεία, στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας. 

Η πορεία του ΚΚΕ κράτησε περίπου 30 λεπτά, με τους διαδηλωτές να διαλύονται στη συνέχεια στα στενά κοντά στο Χίλτον. Σημειώνεται πως οι διαδηλωτές έφτασαν μεμονωμένα στο σημείο χωρίς όμως να μπορέσουν να φτάσουν έξω από την πρεσβεία, καθώς υπήρχαν κλούβες της ΕΛ.ΑΣ..

Το πανό στην κεφαλή της πορείας έγραφε: «Διεκδικούμε τα δικαιώματά τας σε ζωή, υγεία, δουλειά, τιμάμε τον Νοέμβρη, στον αγώνα», ενώ οι διαδηλωτές φορούσαν μάσκες.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, από το ύψος της λεωφόρου Αλεξάνδρας έως το Χίλτον, καθώς και στα δύο ρεύματα της οδού Πατησίων, από το ύψος της λεωφόρου Αλεξάνδρας έως την Ομόνοια.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, από τις 15 Νοεμβρίου έως και αύριο, 18, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις από τέσσερα άτομα και άνω.