Οι εκπλήξεις του Γιοαχίμ Λεβ κρύβονται πίσω από τη μισάνοιχτη πόρτα της εξόδου του...

Οι εκπλήξεις του Γιοαχίμ Λεβ κρύβονται πίσω από τη μισάνοιχτη πόρτα της εξόδου του...

Οι «παραστάσεις» των μεγάλων γερμανικών κλαμπ σε Bundesliga και ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι συχνές. Για τον Γιοαχίμ Λεβ, δεν ήταν αναγκαία η επίσκεψη σε κάποιο από τα γήπεδά τους για να «τσεκάρει» τους διεθνείς της Εθνικής Γερμανίας. Οι τακτικές βόλτες στο γήπεδο της Φράιμπουργκ, ωστόσο, δεν ήταν αποτέλεσμα «βαρεμάρας» ή προτίμησης στην ομάδα της πόλης του. Ολους αυτούς τους μήνες παρατηρούσε μυστικά έναν παίκτη – έκπληξη...

Ο 61 ετών κόουτς, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει πως μετά το επερχόμενο Euro θα αποχωρήσει από την Εθνική, έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τους 26 παίκτες για τη διοργάνωση και σε αυτή επιφύλαξε μπόλικες εκπλήξεις. Οι φαν της «Νάσιοναλ Μάντσαφτ» είχαν ξεχάσει το όνομα του Κρίστιαν Γκίντερ, καθώς ο 28χρονος αριστερός μπακ είχε αγωνιστεί μία και μοναδική φορά με το εθνόσημο, ως αλλαγή για οκτώ λεπτά σε ένα φιλικό 0-0 με την Πολωνία, το 2014!

Ο Λεβ δεν κατάφερε ποτέ να καλύψει τα κενά στα δύο άκρα της άμυνας μετά την αποχώρηση του Φίλιπ Λαμ και δίχως να έχει πειστεί από τους αριστερούς μπακ, Ρόμπιν Γκόζενς (Αταλάντα) και Μαρσέλ Χάλστενμπεργκ (Λειψία), επανάφερε έπειτα από επτά χρόνια τον Γκίντερ. Για πρώτη φορά έπειτα από πέντε χρόνια κλήθηκε και ο Κέβιν Φόλαντ, μετά την αποδοτική σεζόν του με τη Μονακό...

Ο 28χρονος επιθετικός είναι ίσως ο μοναδικός κλασικός φορ στην επιλογή του Λεβ, καθώς οι Γκνάμπρι, Σανέ, Μίλερ (Μπάγερν) και Βέρνερ, Χάβερτζ (Τσέλσι) δεν είναι επιτομή του «παίκτη περιοχής». Ο Φόλαντ, μετά τη θητεία του στις Μόναχο 1860, Χόφενχαϊμ και Λεβερκούζεν, ξενιτεύτηκε το 2020 στη Γαλλία και στην τρέχουσα σεζόν μέτρησε 16 γκολ και οκτώ ασίστ με τη Μονακό. Κι αν ο Γερμανός προπονητής δεν έχει αποφασίσει για τους βασικούς ενόψει Euro, έχει κατασταλάξει για τις δικές του σκέψεις.

Επέλεξε μάλλον εύλογα το νέο «αστεράκι» της Μπάγερν, Τζαμάλ Μουσιάλα, ο οποίος προτίμησε τη Γερμανία αντί για τις Αγγλία και Νιγηρία, τις οποίες είχε επίσης δικαίωμα να εκπροσωπήσει. Αφησε μάλλον απρόσμενα εκτός τους Γιούλιαν Ντράξλερ (Παρί Σ.Ζ.) και Γιούλιαν Μπραντ (Ντόρτμουντ), για τους οποίους πάντως, δεν έκρυψε πως νοιάζονταν περισσότερο για τον εαυτό τους και όχι για το σύνολο. Επιπλέον, με τις επιστροφές των Μίλερ και Χούμελς, άλλαξε στάση σε όσα πίστευε μέχρι πρόσφατα.

Ο Λεβ είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο του 2019 στον 31 ετών επιθετικό της Μπάγερν και τον 32χρονο αμυντικό της Ντόρτμουντ πως μαζί με τον Ζερόμ Μπόατενγκ ότι δεν θα κληθούν ξανά στην Εθνική... Και οι τρεις ήταν μέλη της παγκόσμιας πρωταθλήτριας του 2014 αλλά και του ρόστερ που στο Μουντιάλ αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων. Οι «καταδικασμένοι» Μίλερ και Χούμελς επιστρέφουν, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα ότι ο Γερμανός κόουτς ξεχνά το «χτίσιμο» για το μέλλον και επιλέγει πιο πρακτικά.

Μπορεί, πλέον, να αφήσει τις μελλοντικές σκοτούρες στον διάδοχό του. Εχοντας γνωστοποιήσει τις προθέσεις του να αποχωρήσει από τον πάγκο μετά το Euro, δίχως να θέλει να ολοκληρώσει το τρέχον συμβόλαιο που έληγε μετά το Μουντιάλ του 2022, ο Γιοαχίμ Λεβ δεν ανησυχεί για την ανάπτυξη μίας νεανικής Εθνικής. Επέλεξε να «πατήσει» σε δοκιμασμένες επιλογές, αν και την τελευταία διετία η «Μαντσαφτ» δεν είναι σταθερή. Τον Νοέμβριο του 2020 υπέστη τη χειρότερη ήττα της ιστορίας της, με 6-0 από την Ισπανία για το Nations League, όμως ο Λεβ δείχνει να τα έχει ξεχάσει όλα αυτά. Πλεόν, ακόμη και οι κατηγορίες για «πισωγύρισμα» στο θέμα των Μίλερ και Χούμελς, δεν τον κάνουν να «ιδρώνει».