Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι ήδη «βασιλιάς» του ΝΒΑ σε... συλλεκτικές κάρτες!

Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι ήδη «βασιλιάς» του ΝΒΑ σε... συλλεκτικές κάρτες!

Δύο χρόνια «μαγείας» στα παρκέ του ΝΒΑ ήταν αρκετά για τον επονομαζόμενο και «Luka-Magic», για να κατακτήσει μία ιδιαίτερη κορυφή, με ένα «μαγικό» ποσό. Μία συλλεκτική κάρτα από τη ρούκι σεζόν του Σλοβένου γκαρντ των Ντάλας Μάβερικς, Λούκα Ντόντσιτς, πωλήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο σε δημοπρασία αντί... 4,6 εκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας την πιο ακριβή στην ιστορία της αμερικανικής Λίγκας μπάσκετ και την δεύτερη σε αξία στην ιστορία αντίστοιχων συναλλαγών!

Η «χρυσή» κάρτα έφτασε κοντά στο ρεκόρ των 5,2 εκατ. δολαρίων που ξοδεύτηκαν για μία αντίστοιχη του κατά πολλούς κορυφαίου παίκτη μπέιζμπολ όλων εποχών, Μίκι Μαντλ, αλλά «νίκησε» τις πωλήσεις τεμαχίων του Μάικλ Τζόρνταν, αλλά και του Κόμπι Μπράιαντ. Ξεπέρασε, επιπλέον, κι ένα προηγούμενο σχετικό ρεκόρ του Γιάννη Αντετοκούνμπο, μία ρούκι κάρτα του οποίου είχε πωληθεί τον Σεπτέμβριο του 2020 αντί 1,812 εκατ.!

Το πανάκριβο χόμπι της συλλογής σπάνιων καρτών συνεχίζει να αποφέρει κέρδη εκατομμυρίων σε οίκους δημοπρασιών και σε κατόχους, είτε ως επένδυση είτε με μεταπώληση, αν και τελευταία μία «ηλεκτρονική» μορφή καρτών σε highlights λίγων δευτερολέπτων έχει αντίστοιχα έσοδα, με τη νέα «μόδα» να εξακολουθεί να κερδίζει «πόντους».

Η κάρτα του Λούκα Ντόντσιτς κόστισε 4,6 εκατ. λόγω της σπανιότητας των χαρακτηριστικών της. Η σειρά 2018/2019 National Treasures είναι το νέο «πρέπει» των συλλεκτών σε όλο τον κόσμο, καθώς χαρακτηρίζονται πιο σπάνιες, ειδικά στα σετ των 10 τεμαχίων.  Η ρούκι κάρτα του πρώην παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης είναι η πρώτη στην καριέρα του στο ΝΒΑ ενώ η ιδιότητα «Auto», σημαίνει ότι φέρει και την υπογραφή του. 

Η συγκεκριμένη ανήκει και στη σειρά Logoman, που συνοδεύεται από ένα κομμάτι από τη φανέλα του Ντόντσιτς. Μάλιστα αυτή είναι ακόμη πιο σπάνια, καθώς το συγκεκριμένο κομμάτι φέρει και το μικρό έμβλημα του ΝΒΑ που βρίσκεται στο πίσω πάνω μέρος κάθε φανέλας της Λίγκας. Τέλος, ο χαρακτηρισμός «1/1» κατόρθωσε να «εκτοξεύσει» ακόμη περισσότερο την τιμή της, διότι πολύ απλά αυτός ο αριθμός ξεκαθαρίζει την ύπαρξη μόνο μίας κάρτας σε όλο τον κόσμο και πως δεν κυκλοφορήσει άλλη αντίστοιχη ούτε στο μέλλον.