Συλλεκτική κάρτα του Μίκι Μαντλ πωλήθηκε για 5,2 εκατ. δολάρια!

Συλλεκτική κάρτα του Μίκι Μαντλ πωλήθηκε για 5,2 εκατ. δολάρια!

Η (ανούσια, είναι αλήθεια) συζήτηση για τον G.O.A.T. (Greatest Of All Time), τον κορυφαίο παίκτη σε κάθε άθλημα, είναι ένα ντιμπέιτ που λατρεύουν στην Αμερική. Για το μπέιζμπολ (MLB), πάντως, όσοι υποστηρίζουν ότι ο Μίκι Μαντλ είναι ο καλύτερος, έχουν ένα επιπλέον επιχείρημα να θέσουν στο τραπέζι της κουβέντας. Μία συλλεκτική κάρτα του θρύλου των Νιου Γιορκ Γιάνκις – και επτά φορές πρωταθλητή του MLB – από το 1952, τη χρονιά που πρωτοεμφανίστηκε στο αμερικανικό πρωτάθλημα), πωλήθηκε αντί ποσού 5,2 εκατομμυρίων δολαρίων και αποτελεί νέο ρεκόρ ανταλλαγής αθλητικών αναμνηστικών!

Ο επιχειρηματίας και ηθοποιός Ρομπ Γκόου απέκτησε τη σπάνια κάρτα, η οποία είναι μόλις μία από τις εννέα που είχαν κυκλοφορήσει και έχει χαρακτηριστεί ως η... «Μόνα Λίζα των σπορ». Ο προηγούμενος κάτοχος παρέμενε άγνωστος, καθώς το 2018 την είχε αγοράσει μέσω δημοπρασίας του οίκου Heritage Auctions από τον άλλοτε πρωταθλητή NFL, Ίβαν Μάθις, αντί 2,88 εκατομμυρίων.

Ο Ρομπ Γκόου πήρε στα χέρια του τη σχεδόν σε άριστη κατάσταση κάρτα (η οποία φέρει αξιολόγηση «9», με άριστα το «10») και εξήγησε ότι «από μικρός όλοι έλεγαν πως η συγκεκριμένη αποτελεί την πιο φημισμένη. Κατά κάποιο τρόπο, το “Άγιο Δισκοπότηρο” του είδους της»...

Η νέα πώληση ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ των 3,93 εκατομμυρίων με το οποίο είχε κοστολογηθεί μία αντίστοιχη του σούπερ σταρ του μπέιζμπολ και των Λος Αντζελες Εϊντζελς, Μάικ Τράουτ, τον Αύγουστο του 2020.

Παρά το γεγονός ότι ο αθλητισμός εμφάνισε μεγάλες οικονομικές απώλειες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η «βιομηχανία» αγοραπωλησίας αθλητικών συλλεκτικών καρτών συνεχίζει να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Οι κορυφαίες επιδόσεις για συλλεκτικές κάρτες μπάσκετ, χόκεϊ επί πάγου και αμερικανικού φούτμπολ ανήκουν αντίστοιχα σε ΛεΜπρόν Τζέιμς (1,8 εκατ. δολ.), Γουέιν Γκρέτσκι (1,29 εκατ.) και σε... ισοπαλία μεταξύ Τζο Νέιμαθ και Μπρόνκο Ναγκούρσκι (αμφότερες 1,1 εκατ.).

AP PHOTO