Έτσι θα λειτουργήσουν οι τουριστικές επιχειρήσεις - Τα πρωτόκολλα υγείας

Έτσι θα λειτουργήσουν οι τουριστικές επιχειρήσεις - Τα πρωτόκολλα υγείας

Τα τελικά υγειονομικά πρωτόκολλα που θα τεθούν σε ισχύ στο σύνολο του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο τουρισμού. Περιλαμβάνονται κανόνες και εξειδικευμένες οδηγίες για όλα τα τουριστικά καταλύματα ανεξαρτήτως τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών, κατάταξης, είδους, ή διάρκειας λειτουργίας. Κάθε τουριστικό κατάλυμα θα πρέπει να καταρτίσει Πρωτόκολλο σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Τουρισμού.

Υπάρχουν εξειδικευμένες οδηγίες για σχέδιο δράσης και επιμέρους πρωτόκολλα για κάθε τμήμα του καταλύματος και ειδικότερα για την περίπτωση εμφάνισης κρίσης (διαχείριση πιθανού κρούσματος), καθώς και πολλοί αυστηροί όροι για την ενημέρωση των υπαλλήλων αναφορικά με όλες τις λεπτομέρειες.

Επίσης υπάρχουν εξειδικευμένες διατάξεις για την προσωπική υγιεινή των υπαλλήλων του κλάδου της φιλοξενίας, κανόνες τήρησης των αποστάσεων σε όλες τις δραστηριότητες, τόσο στα εστιατόρια και σ? όλους τους χώρους των καταλυμάτων, όσο και των παραλιών.

Στις πισίνες, ο μέγιστος συνολικός αριθμός των εισερχομένων εντός της κάθε στιγμή δεν θα είναι μεγαλύτερος από έναν λουόμενο ανά 5 m2 επιφανείας νερού.

Για τα camping, η κοινωνική απόσταση 1,5 μέτρων τηρείται σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους μεταξύ των ατόμων που δεν ανήκουν στη ίδια οικογένεια ή παρέα ή και δεν διαμένουν στο ίδιο κατασκηνωτικό μέσο.

Στις εγκαταστάσεις των εσωτερικών στεγασμένων κοινόχρηστων χώρων του camping πρέπει να διατηρείται η κοινωνική απόσταση με την εφαρμογή μέτρων ειδικής σήμανσης και ελεγχόμενης εισόδου, για να διασφαλίζεται η ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρων μεταξύ των ατόμων που κάνουν χρήση του χώρου. τα οποία ταυτόχρονα θα κάνουν χρήση της υφασμάτινης μάσκας.

Οποιαδήποτε παράβαση των οδηγιών και κανονισμών θα πρέπει να αναφέρεται στο αρμόδιο άτομο της κατασκήνωσης για την πρόληψη κρουσμάτων COVID-19. Η απόσταση μεταξύ κάθε μορφής κατασκηνωτικού μέσου (τροχόσπιτα, αυτοκινούμενα, σκηνές, κτλ.) θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 μέτρα από την πόρτα εισόδου του κατασκηνωτικού μέσου και 3 μέτρα από κάθε άλλη πλευρά του.

Τέλος, υπάρχουν και συγκεκριμένες οδηγίες για το πως πρέπει να λειτουργούν τα τουριστικά λεωφορεία και παρόμοια οχήματα.

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτόκολλα στον τουριστικό κλάδο:

Διαβάστε ακόμα:

Ο οδικός χάρτης για το άνοιγμα της εστίασης - Τι αλλάζει από Δευτέρα