Επιτάξεις, διατιμήσεις και καταλήψεις για τη... δημόσια υγεία θέλει ο Ν. Ηλιόπουλος

Επιτάξεις, διατιμήσεις και καταλήψεις για τη... δημόσια υγεία θέλει ο Ν. Ηλιόπουλος

Το "αντίδοτο" στην εσωστρέφεια και στα σκληρά παιχνίδια αναδιανομής της (έσω) κομματικής εξουσίας, είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ η επιστροφή στις ακραίου λαϊκισμού προτάσεις και προτροπές στην κυβέρνηση για “άμεση επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ”, "διατίμηση στις μάσκες" αλλά και πολιτική κάλυψη των καταλήψεων που βαφτίζονται “κίνημα” για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας συνολικά!

Αυτό το τρίπτυχο αναδεικνύει στο δημόσιο διάλογο η Κουμουνδούρου και το αποτύπωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (στον ρ/σ «Κανάλι Ένα 90.4 FM») . Τοκίζοντας πολιτικά, στο να επιτείνει το (εύλογο) κλίμα ανασφάλειας λόγω της πανδημίας και της αύξησης της πίεσης στο σύστημα Υγείας, ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει σε «άμεση επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ», με τρόπο όμως που δεν θα αντιμετωπίζει την πανδημία «ως ευκαιρία για να κερδοσκοπήσουν οι κλινικάρχες, όπως γίνεται με το διπλασιασμό της ημερήσιας αποζημίωσης από τα 800 στα 1.600 ευρώ».

Τι ζητάει ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ;

Να πληρώνει το κράτος τις ιδιωτικές κλινικές για αυτές τις κλίνες ΜΕΘ, είτε τις χρησιμοποιεί, είτε όχι. Γιατί άμεση επίταξη αυτό σημαίνει. Είτε πληρώνεις 800 ευρώ ημερησίως είτε 1600 ευρώ ημερησίως, ο κρατικός προϋπολογισμός δηλαδή οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν την “δέσμευση” των κλινών ΜΕΘ.

'Η μήπως στον ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν με έμμεσο τρόπο τη μερική...δήμευση των κλινών αυτών για όσο διαρκεί η πανδημία; Υπάρχει δε, κανείς εκεί έξω που να πιστεύει ότι οι ιδιωτικές κλινικές θα καταβάλουν τη μισθοδοσία του ιδιωτικού προσωπικού των ΜΕΘ τους για να είναι στη διάθεση του κράτους με το “έτσι θέλω” ;

Στην Κουμουνδούρου δημιουργικά διαστρέφουν και την πραγματικότητα και τις θέσεις τους. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με ΠΝΠ από την περασμένη Ανοιξη με το ξέσπασμα της πανδημίας και σε συνεννόηση με τους ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας έχει απαντήσει στο τι θα συμβεί με τις ιδιωτικές ΜΕΘ σε περίπτωση που το δημόσιο σύστημα υγείας φρακάρει.

Με την σχετική ΠΝΠ σε σύμπραξη με τις ιδιωτικές κλινικές οι οποίες και ανταποκρίθηκαν στην έκκληση για “πανστρατιά” η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει πετύχει και την αύξηση των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ, και οι κλινικές να πληρώνονται μόνο αν γίνεται χρήση των κλινών ΜΕΘ και ο κάθε νοσηλευόμενος να μην χρειάζεται να πληρώνει τη διαφορά (από δημόσιο σε ιδιωτικό), αλλά ούτε και οποιαδήποτε ιατρική αμοιβή.

Αυτά τα γνωρίζουν καλά στο ΣΥΡΙΖΑ αφού η συζήτηση έχει ξαναγίνει με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο. Αλλά τα περί “επίταξης” είναι ένα θελκτικό αφήγημα για τους κρατιστές και τους λαϊκιστές όπου γης.

Και η πρόταση για διατίμηση  στις μάσκες ως “αυτονόητο μέτρο” όπως είπε ο κ. Ηλιόπουλος, δείχνει μια ακόμη προσπάθεια πρόκλησης “θορύβου” και ανούσιας τηλεοπτικής παραθυρολογίας. «Δεν μπορεί το μέσο που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει αποκαλέσει "εμβόλιο πριν το εμβόλιο", να το αφήνει να ρυθμίζεται με τους νόμους της αγοράς και της ζήτησης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος.

Τι θα φέρει η διατίμηση; 'Ολες οι μάσκες να πωλούνται στο ανώτατο όριο της διατίμησης. Σε ποιες μάσκες θα επιβληθεί η διατίμηση; Στις υγειονομικές στις υφασμάτινες; Θα επιλέξουν οι εγχώριοι παραγωγοί να φτιάχνουν ασύμφορες μάσκες για την Ελλάδα ή θα τις στέλνουν στο εξωτερικό; Θα προκληθεί έλλειψη;

'Ελα τώρα, τι σημασία έχει μια κουβέντα λένε οι άνθρωποι που ξέρουν καλά πως λειτουργεί η αγορά και πως οι αγορές τρελαίνονται με τους ζουρνάδες.