ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2015η
Σάββατο, 8 Μαΐου 2021

ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

Δ. Σαρηγιάννης: Να μην κάνουμε Πάσχα στο χωριό, για να κάνουμε ένα καλό καλοκαίρι

Δ. Σαρηγιάννης: Να μην κάνουμε Πάσχα στο χωριό, για να κάνουμε ένα καλό καλοκαίρι

Την εκτίμηση ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας πορείας αποκλιμάκωσης στην Αττική και σιγά σιγά στη Θεσσαλονίκη με πιο ήπια χαρακτηριστικά, εξέφρασε σήμερα ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης και τάχθηκε κατά των μετακινήσεων στα χωριά το Πάσχα. 

«Θα πρέπει να μη ρίξουμε τις άμυνες, τα μέτρα προστασίας και τις μάσκες, αποστάσεις κλπ και να μεγιστοποιήσουμε την εφαρμογή των self tests», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρηγιάννης στο ΘΕΜΑ 104,6 επισημαίνοντας ότι υπάρχει πίεση στο σύστημα της υγείας.

«Στα 250.000 selt test που έγιναν το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα βρέθηκαν περίπου 600 ασυμπτωματικοί δείχνει ότι οι πιθανότητες να κολλήσουν αυτοί οι άνθρωποι άλλους είναι πολύ μεγάλες. Θα βρούμε από αυτούς και άλλους από την ιχνηλάτηση», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα δούμε αποσυμπίεση στις ΜΕΘ προς το τέλος του μήνα.

Αναφορικά με το Πάσχα ο κ. Σαρηγιάννης είπε ότι θα προτιμούσε «να μην κάνουμε στο χωριό γιατί θα ήταν καλό να κάνουμε ένα καλό καλοκαίρι και να μη διώξουμε αυτό που έχουμε χτίσει έως τότε και να το διατηρήσουμε και να το στερεώσουμε». Παράλληλα εξέφρασε τις ενστάσεις του για το άνοιγμα της εστίασης στον απόηχο των κορονοπάρτι.

Θα κάνουμε Ανάσταση στις εκκλησίες, αλλά σε εξωτερικούς χώρους, με αποστάσεις και με μάσκες, ενώ οι μάσκες θα παραμείνουν και το καλοκαίρι, υποστήριξε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς - Πειραιά, Ματίνα Παγώνη. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Παγώνη σχολίασε επίσης την πορεία των εμβολιασμών, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι μέχρι τέλη Ιουνίου θα έχει επιτευχθεί μια σχετική ανοσία του πληθυσμού.