8ος χρόνος, ημέρα 2394η
Κυριακή, 22 Μαΐου 2022

Αττική Οδός: Δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι οδηγοί, 500 τα παρατημένα οχήματα

Αττική Οδός: Δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι οδηγοί, 500 τα παρατημένα οχήματα

Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι οδηγοί στον αυτοκινητόδρομο δίνει η εταιρεία Αττική Οδό με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνοντας ωστόσο ότι παραμένουν ακόμα τα οχήματα που τα εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες, τους οποίους και καλεί να τα παραλάβουν προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία. Τα οχήματα αυτά υπολογίζονται σε περίπου 500.

Στην ανάρτησή της στο twitter η εταιρεία αναφέρει συγκεκριμένα: «Η Αττική Οδός ανακοινώνει ότι δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι αυτή τη στιγμή στον αυτοκινητόδρομο. Ωστόσο παρακαλεί θερμά τους οδηγούς των ΙΧ που έχουν αφεθεί σε διάφορα σημεία, να έλθουν να τα παραλάβουν προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία»

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Αττικής Οδού Φάνης Παπαδημητρίου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σημείωσε πως ακόμα βρίσκονται εγκλωβισμένα περίπου 200 με 300 άτομα ενώ 1.000 αυτοκίνητα έχουν αφεθεί στον αυτοκινητόδρομο.

Οι περισσότεροι απεγκλωβίστηκαν από χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί σε συντονισμό με τον στρατό, την πυροσβεστική και την τροχαία, με πούλμαν αλλά ακόμα και με βαγόνια του προαστιακού.

Στο ερώτημα γιατί η Αττική Οδός συνέχιζε να δέχεται οδηγούς μέσα στον αυτοκινητόδρομο για πέντε ολόκληρες ώρες, απάντησε «γιατί τα περιστατικά στην αρχή ήταν αντιμετωπίσιμα» και πρόσθεσε πως ένας δρόμος δεν κλείνει από μια ιδιωτική εταιρία αλλά χρειάζεται συνεννόηση με την τροχαία.