8ος χρόνος, ημέρα 2397η
Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022

JP Morgan: Εκρηκτική ανάπτυξη 5,2% το 2022 - Επιστροφή θεσμικών στα ομόλογα

JP Morgan: Εκρηκτική ανάπτυξη 5,2% το 2022 - Επιστροφή θεσμικών στα ομόλογα

Εκρηκτική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας 5,2% για φέτος αναμένει η JP Morgan. Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος προβλέπει πως ο θα «κάτσει» στο 1% φέτος και συστήνει στους θεσμικούς επενδυτές να διατηρήσουν τις θέσεις τους στα ελληνικά ομόλογα. Ο επενδυτικός οίκος εκτιμά πως οι θεσμικοί θα επιστρέψουν στα ελληνικά ομόλογα, όταν αποκατασταθούν οι διακυμάνσεις στις αγορές. Σημαντική χαρακτηρίζεται η στήριξη της ελληνικής οικονομίας από την ΕΚΤ μέσω του PEPP.

Η JP Morgan είναι «long» σε ό,τι αφορά στα ελληνικά ομόλογα και εκτιμά πως θα υπάρξει στήριξη των ελληνικών ομολόγων όχι μόνο από ξένους, αλλά και εγχώριους θεσμικούς. Η έκθεση έρχεται στον απόηχο της συμφωνίας της JP Morgan για την απόκτηση της Viva Wallet και στην -εκτός απροόπτου- επίσκεψη του επικεφαλής του αμερικανικού επενδυτικού οίκου στην Αθήνα.

Όπως επισημαίνει ο επενδυτικός οίκος τα spread των δεκαετών ομολόγων θα πέσει στις 135 μονάδες βάσεις τον Μάρτιο, συγκριτικά με τους αντίστοιχους γερμανικούς τίτλους. Τον Ιούνιο τα spread αναμένεται να φτάσουν τις 120 μονάδες βάσεις, τον Σεπτέμβριο τις 130 μονάδες βάσης και τις 140 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται πως η JP Morgan το προσεχές διάστημα ανακοινώσει επίσημα την απόκτηση του 48% της Viva Wallet. Το deal αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ και αφορά το 47% της ελληνικής εταιρείας. Πρόκειται για ποσοστά που κατέχουν οι Hedosophia (27%), το family office Λάτση (13%) και η Deca (7%). Πρόκειται για τη μία από τις δύο αμερικανικές εξαγορές που προανήγγειλε σε tweet του ο Αλέξης Πατέλης.