«Ασπίδα» υψηλής τεχνολογίας για τις ΜΕΘ του Ευαγγελισμού από τη δωρεά της ΑΒ Βασιλόπουλος

«Ασπίδα» υψηλής τεχνολογίας για τις ΜΕΘ του Ευαγγελισμού από τη δωρεά της ΑΒ Βασιλόπουλος

Σε μία περίοδο κρίσιμη για τη διαχείριση και την αντιμετώπιση της πανδημίας, με τις νοσοκομειακές δομές του ΕΣΥ να δέχονται πίεση από τις αυξανόμενες εισαγωγές περιστατικών covid-19, η ΑΒ Βασιλόπουλος, δίνει το δικό της ξεχωριστό μήνυμα «ελπίδας», προσφέροντας υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ, για τις ΜΕΘ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Η παράδοση του ιατρικού εξοπλισμού νέας γενιάς από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ, έρχεται να συμβάλλει συνολικά στην ενίσχυση και την αναβάθμιση των δυνατοτήτων περίθαλψης ασθενών στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και ιδιαίτερα των περιστατικών - covid αλλά και non covid - που χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα, η δωρεά της ΑΒ Βασιλόπουλος περιλαμβάνει ένα «πακέτο» εξοπλισμού που αξιοποιεί ιατρικές τεχνολογίες αιχμής, συμπεριλαμβανομένου και ενός πρότυπου συστήματος διαχείρισης δεδομένων. Πρόκειται για ένα σύγχρονο σύστημα που θα καλύπτει κρίσιμες ανάγκες για περισσότερες από 30 κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός με νέες, πρωτοποριακές δυνατότητες μέσω των καινοτόμων λειτουργιών του, όπως η τεχνητή νοημοσύνη. Παράλληλα, θα αποτελέσει και μια σημαντική «κληρονομιά» μεγάλης αξίας για το νοσοκομείο ακόμη και μετά το τέλος της πανδημίας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του ΕΣΥ.

Ειδικότερα, το πακέτο που εγκαταστάθηκε στη νέα, υπερσύγχρονη πτέρυγα του νοσοκομείου περιλαμβάνει: 

  • 30 monitors υψηλής τεχνολογίας για τις ΜΕΘ,
  • 3 κεντρικούς σταθμούς διαχείρισης / παρακολούθησης των monitors,
  • 1 Ψηφιακό φορητό ακτινολογικό μηχάνημα νέας γενιάς με αξιοποίηση τεχνητής νοημοσύνης,
  • 2 υπερσύγχρονα φορητά συστήματα Υπερηχοτομογραφίας,
  • 10 Καρδιογράφους νέας γενιάς, και
  • Λογισμικό διασύνδεσης και διαχείρισης καρδιολογικών δεδομένων.

Χάρη στο ολοκληρωμένο, ψηφιακό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης δεδομένων, μπορεί να επιταχυνθεί η παρακολούθηση, η μελέτη και η ανάλυση, αλλά κυρίως οι επιστημονικές αποφάσεις για ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση.

Με το καινοτόμο λογισμικό -το οποίο είναι από τα πρώτα που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα- οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού θα μπορούν να συγκεντρώνουν και να αναλύουν ψηφιακά τα καρδιολογικά δεδομένα, και να παρακολουθούν καθημερινά την εξέλιξή τους. Θα πρέπει να σημειωθεί πως το λογισμικό διαχείρισης καρδιολογικών ιατρικών δεδομένων διαθέτει εργαλεία συνδεσιμότητας, προσφέρει έξυπνες ροές εργασιών, ενώ διατηρεί τα δεδομένα και δίνει νέες δυνατότητες προστασίας απορρήτου.

Η προσφορά του ιατρικού εξοπλισμού αξίας μισού εκατ. ευρώ προς τον Ευαγγελισμό, είναι άλλη μία πράξη φροντίδας της ΑΒ Βασιλόπουλος για τον Άνθρωπο και την κοινωνία. Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ, βρέθηκε δίπλα σε όσους είχαν περισσότερο ανάγκη στις έκτακτες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία covid-19. Και έτσι συνεχίζει! Με ελπίδα για το μέλλον. Με ευθύνη και φροντίδα. Με πράξεις που κάνουν τη διαφορά!