7ος χρόνος, ημέρα 2099η
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Άδ. Γεωργιάδης: Να διαγράψει τον Δρίτσα ο Αλ. Τσίπρας

Άδ. Γεωργιάδης: Να διαγράψει τον Δρίτσα ο Αλ. Τσίπρας

Το γάντι στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να αποδοκιμάσει ακόμη και να διαγράψει τον βουλευτή του Θοδωρή Δρίτσα για την αδιανόητη φράση που εκστόμισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη για την 17 Νοέμβρη, έριξε ο Αδωνις Γεωργιάδης σε ομιλία του στη Βουλή.

Χαρακτηρίζοντας «σοκαριστικές και ντροπιαστικές για κάθε δημοκράτη» τις αναφορές του πρώην υπουργόυ του ΣΥΡΙΖΑ ότι η «17Ν» δεν τρομοκράτησε κανέναν, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως «η τρομοκρατία διώκεται σε όλο τον δυτικό πολιτισμένο κόσμο. Στις περισσότερες χώρες διώκεται και ο εκθειασμός. Δεν μπορείς να είσαι μέλος κοινοβουλίου μιας δημοκρατικής χώρας και να επαινείς την τρομοκρατία και την εν ψυχρώ δολοφονία».

Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, «είναι αδύνατο να μην τοποθετηθεί ο κ. Τσίπρας. Δυστυχώς έχουν περάσει αρκετές ώρες από τη δήλωση χωρίς να υπάρχει αντίδραση από τον κ. Τσίπρα και πιστεύω ότι δεν πρόκειται να υπάρξει. Γιατί στην πραγματικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν την απεργία πείνας γιατί πιστεύουν τα ίδια με τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Και αυτό είναι σοκαριστικό».

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε χαρακτηριστικά πως είναι αδύνατο να σταθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως κοινοβουλευτικό κόμμα του δημοκρατικού τόξου «αν δεν καταδικάσει, εγώ θα έλεγα αν δεν διαγράψει τον κ. Δρίτσα».

 Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να τηρεί τον νόμο και δεν θα υποκύψει στον καταδικασμένο Δ, Κουφοντίνα που θεωρεί ότι πρέπει να έχει ειδική μεταχείριση από το κράτος.

Ο υπουργός Ανάπτυξης υπενθύμισε πως «το 2015 (σ.σ.; ο Δ. Κουφοντίνας) έκανε απεργία πείνας για να μη μεταφερθεί στον Κορυδαλλό και το 2021 κάνει για να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό. Για τέτοιο κακομαθημένο μιλάμε. Οι νόμοι ισχύουν για όλους. Προφανώς ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν τους σεβόταν, αλλιώς δεν θα σκότωνε εν ψυχρώ ανθρώπους», και πρόσθεσε πως «εξακολουθεί να μην τους σέβεται τους νόμους του ελληνικού κράτους».

«Το σοκαριστικό είναι πολιτικές δυνάμεις του κοινοβουλίου να σπεύδουν να υιοθετήσουν τα επιχειρήματα κατά της δημοκρατίας», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης σημειώνοντας πως αυτό που συμβαίνει επιβεβαιώνει την ορθή και ξεκάθαρη στάση της κυβέρνησης «να τηρηθούν απαρέγκλιτα οι νόμοι για όλους και να μην υποχωρήσει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως στο παρελθόν η κυβέρνηση Τσίπρα, στα καπρίτσια ενός κακομαθημένου».

Σχολιάζοντας την πορεία υπερ Κουφοντίνα και βλέποντας τόσα παιδιά που στοιχήθηκαν πίσω από το πανό  από το σύνθημα «Γεννηθήκαμε 17 Νοέμβρη», αναρωτήθηκε «αυτά τα παλιόπαιδα ξέρουν τον πόνο των οικογενειών αυτών των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους». 

Διαβάστε ακόμα:

- ΝΔ: Συμφωνεί ο κ. Τσίπρας με τις δηλώσεις Δρίτσα για «17 Νοέμβρη»;