ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1991η
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

ΝΔ: Συμφωνεί ο κ. Τσίπρας με τις δηλώσεις Δρίτσα για «17 Νοέμβρη»;

ΝΔ: Συμφωνεί ο κ. Τσίπρας με τις δηλώσεις Δρίτσα για «17 Νοέμβρη»;

Τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα εγκαλεί η ΝΔ για το γεγονός ότι «εννέα ώρες μετά τις προσβλητικές, για τα θύματα της 17Ν και τις οικογένειές τους, και ανεπίτρεπτες, για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος», δηλώσεις του κ. Δρίτσα, «δεν έχουν βρει να πουν κουβέντα».

Σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς, επαναλαμβάνει το ερώτημα αν ο κ. Τσίπρας καταδικάζει τις δηλώσεις του βουλευτή του ή συμφωνεί μαζί του;

«Παράλληλα με την καμπάνια υπεράσπισης του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα, ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το αίσθημα κάθε δημοκρατικού πολίτη και με τις δηλώσεις των στελεχών του», τονίζει η ΝΔ.

Η δήλωση του κ. Δρίτσα για την υπόθεση του Δ. Κουφοντίνα που προκάλεσε αντιδράσεις ανέφερε πως «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από την "17 Νοέμβρη"».

Σε μία συγκυρία, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα ο Αλέξης Τσίπρας με τοποθετήσεις του τις τελευταίες ημέρες έχει αφήσει να εννοηθεί ότι δεν τηρείται ο νόμος, αλλά και ότι η Δημοκρατία λειτουργεί εκδικητικά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας προχώρησε ακόμη παραπέρα λέγοντας:

«Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί πιστεύω εγώ από τη δράση αυτών των οργανώσεων. Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη "17 Νοέμβρη". Αντίθετα ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές», ανέφερε ο βουλευτής. Όταν η δημοσιογράφος του Κανάλι Ένα τον ρώτησε «δεν καταλαβαίνω τι λέτε, λέτε ότι δεν είχαμε τρομοκρατηθεί ως λαός από τη "17 Νοέμβρη" με τις δολοφονίες;» ο κ. Δρίτσας επέμεινε στην τοποθέτησή του και απάντησε: «ναι, βεβαίως, το έχω βιώσει».

Επιπλέον, ο κ. Δρίτσας επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στην υπόθεση, καθώς όπως ο ίδιος είπε, «θα αναβιώσει μία συζήτηση για την δράση του ένοπλου και της τρομοκρατίας, όπως λέγεται».

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η κυβέρνηση ανακάλυψε προχθές τη δυνατότητα του Κουφοντίνα να προσφύγει στη δικαιοσύνη μετά από 50 ημέρες απεργίας πείνας και την κατηγόρησε ότι «δρα εκδικητικά και παράνομα» επειδή τα περισσότερα θύματα της "17 Νοέμβρη" και του Δημήτρη Κουφοντίνα ανήκαν στη δεξιά παράταξη.

Ερωτηθείς για τις παραπάνω από 300 επιθέσεις που έχουν γίνει στο όνομα του Κουφοντίνα, ο πρώην υπουργός τις χαρακτήρισε ως «πολύ κακές» τονίζοντας ωστόσο ότι «αυτά δεν τα σκέφτηκε η κυβέρνηση».

Διευκρινίσεις Δρίτσα μετά τις αντιδράσεις

Με νεότερή του τοποθέτηση, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη δήλωση στο Κανάλι Ένα ο κ. Δρίτσας ανέφερε:

«Στην πρωινή σημερινή τηλεφωνική μου συνέντευξη στο πειραιώτικο ρ/σ “Κανάλι 1” και στη δημοσιογράφο κ. Λία Λάππα, ρωτήθηκα για τα δύο θέματα της επικαιρότητας, την υπόθεση Κουφοντίνα και την υπόθεση Λιγνάδη. Όποιος ή όποια άκουσε τη συνέντευξη, μπορεί να διαπιστώσει με απόλυτη σαφήνεια ότι, με νηφάλιο τρόπο τεκμηρίωσα την άποψη μου, ότι για μία ακόμα φορά η ΝΔ παίζει ανεύθυνα και επικίνδυνα παιχνίδια εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων, στο φόντο της δράσης της τρομοκρατίας, δυναμιτίζοντας το κλίμα του δημοκρατικού διαλόγου» και τόνισε ότι «είναι αυτονόητο» πως η αναφορά του ότι «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν», αναφερόταν «στην ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες».

«Η τρομοκρατία απέτυχε, το κράτος δικαίου επικράτησε, αν και πλήρωσε βαρύ φόρο τιμής με αίμα. Οφείλω να το ξεκαθαρίσω, εάν η πιεστική, λόγω χρόνου, διατύπωση δεν είναι πλήρης και απολύτως σαφής και ξεκάθαρη», συνεχίσε και κατέληξε στις δηλώσεις του: «Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κανείς δικαίωμα να τη διαστρεβλώνει, προσδίδοντας εντελώς διαφορετικό νόημα από αυτό που είπα και εννοούσα».