2.047 κρούσματα, 5 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
Βρετανία - Κορονοϊός

2.047 κρούσματα, 5 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 2.047 κρούσματα κορονοϊού και πέντε θανάτους που επήλθαν μέσα σε διάστημα 28 ημερών μετά τη διάγνωση με Covid-19 των ασθενών.

Σύμφωνα μάλιστα με κυβερνητικά στοιχεία επίσης, 35.188.981 άνθρωποι έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid και 17.214.436 έχουν κάνει και τις δύο.

 Υπενθυμίζεται ότι χτες ο απερχόμενος πρόεδρος της κυβερνητικής ειδικής ομάδας για τα εμβόλια, Κλάιβ Ντιξ δήλωσε στην Daily Telegraph ότι «ο νέος κορονοϊός δεν θα κυκλοφορεί πλέον στη Βρετανία έως τον Αύγουστο»

«Κάποια στιγμή τον Αύγουστο, δεν θα υπάρχει πλέον κυκλοφορία του ιού στο Ηνωμένο Βασίλειο», επισήμανε ο Ντιξ, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι το πρόγραμμα ενισχυτικού εμβολιασμού ενδέχεται να μετατεθεί για τις αρχές του 2022.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση εξετάζει ποια εμβόλια κατά της Covid-19 θα προσφέρουν τον καλύτερο ενισχυτικό εμβολιασμό ευάλωτων ατόμων αργότερα φέτος.

Επιπροσθέτως ο Ντιξ είπε στην Telegraph ότι αναμένει ότι όλοι στο Ηνωμένο Βασίλειο θα έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση μέχρι τα τέλη Ιουλίου, οπότε «θα έχουμε πιθανώς προστατεύσει τον πληθυσμό από όλες τις παραλλαγές που είναι γνωστές».

Υπενθυμίζεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει χορηγήσει πάνω από 51 εκατομμύρια εμβόλια και είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο με την ταχύτερη εκστρατεία εμβολιασμού έχοντας χορηγήσει τουλάχιστον μία δόση σε πάνω από το ήμισυ του ενήλικου πληθυσμού της χώρας.