Αισιοδοξία ότι έως τον Αύγουστο ο κορονοϊός δεν θα κυκλοφορεί στη χώρα
Βρετανία

Αισιοδοξία ότι έως τον Αύγουστο ο κορονοϊός δεν θα κυκλοφορεί στη χώρα

«Ο νέος κορονοϊός δεν θα κυκλοφορεί πλέον στη Βρετανία έως τον Αύγουστο», δήλωσε χθες στην Daily Telegraph ο απερχόμενος πρόεδρος της κυβερνητικής ειδικής ομάδας για τα εμβόλια, Κλάιβ Ντιξ.

«Κάποια στιγμή τον Αύγουστο, δεν θα υπάρχει πλέον κυκλοφορία του ιού στο Ηνωμένο Βασίλειο», επισήμανε ο Ντιξ, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι το πρόγραμμα ενισχυτικού εμβολιασμού ενδέχεται να μετατεθεί για τις αρχές του 2022.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση εξετάζει ποια εμβόλια κατά της Covid-19 θα προσφέρουν τον καλύτερο ενισχυτικό εμβολιασμό ευάλωτων ατόμων αργότερα φέτος.

Επιπροσθέτως ο Ντιξ είπε στην Telegraph ότι αναμένει ότι όλοι στο Ηνωμένο Βασίλειο θα έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση μέχρι τα τέλη Ιουλίου, οπότε «θα έχουμε πιθανώς προστατεύσει τον πληθυσμό από όλες τις παραλλαγές που είναι γνωστές».

Υπενθυμίζεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει χορηγήσει πάνω από 51 εκατομμύρια εμβόλια και είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο με την ταχύτερη εκστρατεία εμβολιασμού έχοντας χορηγήσει τουλάχιστον μία δόση σε πάνω από το ήμισυ του ενήλικου πληθυσμού της χώρας.

Χθες η αρμόδια για τα εμβόλια επιτροπή της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι άτομα κάτω των 40 ετών θα πρέπει να λαμβάνουν εναλλακτικό εμβόλιο σε αυτό της AstraZeneca όπου αυτό είναι εφικτό, λόγω μικρού κινδύνου για την σπάνια εμφάνιση θρομβοεμβολικών επεισοδίων.

Υπογραμμίζεται ότι η Μεικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) ανέφερε στην γνωμοδότησή της ότι η σύσταση συνδέεται με τα χαμηλά επίπεδα μετάδοσης της επιδημίας της Covid-19 στην Βρετανία και με την διαθεσιμότητα των εναλλακτικών εμβολίων των Pfizer/BioNTech και Moderna.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο Ντιξ, ο οποίος διορίστηκε προσωρινός πρόεδρος της ειδικής ομάδας τον Δεκέμβριο, παραιτήθηκε από το πόστο του την περασμένη εβδομάδα.