7ος χρόνος, ημέρα 2098η
Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

Συνέχισε το ανοδικό σερί το ΧΑ με στήριξη από τα blue chips

Συνέχισε το ανοδικό σερί το ΧΑ με στήριξη από τα blue chips

Με δώδεκα εισηγμένες να επιτυγχάνουν νέα υψηλά έτους, και τον Ελλάκτορα να υπεραποδίδει στο άκουσμα της αναδιάρθρωσης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο Γενικός Δείκτης συνέχισε με μικρά βήματα την  ανοδική του κίνηση κλείνοντας στις 841,12 μονάδες (+0,42%).

Οι ΕΤΕ, Ιnfoquest, ΕΕΕ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ, Μοτοδυναμική, Μουζάκης, ΟΛΠ, Lykos, Revoil, Φουντλινκ και Logismos ήταν οι μετοχές που πέτυχαν - ή έστω δοκίμασαν ενδοσυνεδριακά- νέα υψηλά έτους, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο τους ότι το ελληνικό χρηματιστήριο συνεχίζει να έχει ανοδική τάση, με πρώτο στόχο τις 880 μονάδες.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχώρισε εκείνη της Ελλάκτωρ (+14,29%), απόρροια προφανώς της πιθανής μείωσης του ποσοστού συμμετοχής του ομίλου Reggenborgh Invest από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (30,26%) και μετέπειτα εισόδου της στην Ελλάκτωρ. Ο συνήθης προεξοφλητικός μηχανισμός δίνει πόντους στη μετοχή και μένει να δούμε τη συνέχεια, για τον δρόμο της εταιρείας προς τα 600 εκατ. κεφαλαιοποίηση. O FTSE25 έκλεισε στις 2021.01 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,48%.

Άλλη μια μετοχή της υψηλής κεφαλαιοποίησης που κέντρισε το ενδιαφέρον σήμερα είναι η πολύ «βαριά» του ΑΔΜΗΕ, ο οποίος φαίνεται να κρύβει κάποιον άσσο στο μανίκι του, ενώ και η Jumbo συνέχισε ορεξάτη μετά την απόδρασή της από την περιοχή των 12,70 ευρώ.

Κατά τα λοιπά, Mytilineos, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΕΕΕ και ΟΛΠ συντήρησαν την πολύ καλή τους εικόνα, ενώ μεγάλος χαμένος στη σημερινή συνεδρίαση ο τραπεζικός εν συνόλω (ΔΤΡ -2,23%), με πρωτεργάτη και πάλι την Πειραιώς (-3,95%), του οποίου κλάδου η συμπεριφορά κράτησε τον Γενικό Δείκτη σε τόσο χαμηλό θετικό πρόσημο.

Στα διεθνή, οι ευρωαγορές συντήρησαν ή και συνέχισαν σε νέα ιστορικά υψηλά, ενώ οι ΗΠΑ φαίνεται να κινούνται ανοδικά σε μια προσπάθεια ανάρρωσης από μια δύσκολη εβδομάδα, με τον δείκτη κινδύνου VIX να συνεπικουρεί (-11,25%). Τέλος, η απόδοση του 10ετούς ΗΠΑ, που βρίσκεται και στη... μόδα το τελευταίο διάστημα, υποχώρησε από το 1,5630 στο 1,5330.